Gratis a-kasse for studerende

Bliv gratis medlem af a-kassen, mens du studerer. Så kan du allerede få dagpenge fra den dag, du afslutter din uddannelse.

Det er gratis at være medlem af Frie Funktionærers a-kasse, når du går på en videregående uddannelse og er under 30 år. Det gælder også, hvis du er elev på en erhvervsuddannelse.

Du opnår store fordele ved at melde dig i a-kassen, mens du er i gang med din uddannelse. Så kan du nemlig nå at optjene retten til dagpenge fra den dag, du afslutter din uddannelse. Meld dig derfor ind i a-kassen senest 1 år før, at du er færdiguddannet.

A-kassen kan sikre dig:

  • Retten til dagpenge, når du afslutter dit studie
  • 15.090 kr. om måneden, mens du leder efter drømmejobbet
  • Rabat på dine forsikringer
  • Hjælp under din jobsøgning
  • Inspiration til ansøgninger og cv
Meld dig ind nu!

Op til 15.090 kroner til dig hver måned

Har du ikke et job, når du er færdig med din uddannelse, udbetaler a-kassen 15.090 kroner til dig hver måned som forsørger og 13.158 kr. som ikke-forsørger, mens du er ledig. Er du ikke medlem af en a-kasse, kan du ikke få dagpenge.

Som medlem af Frie Funktionærers a-kasse får du også adgang til forskellige medlemsfordele. Du kan blandt andet få store rabatter på dine forsikringer.

Betingelser for gratis medlemskab

For at få gratis-medlemskab i a-kassen skal du følge en uddannelse af mindst 18 måneders varighed og være under 30 år. Din samlede bruttoindtægt fra SU og fritidsjob må ikke overstige 217.300 kroner om året. 

Er du 30 år eller ældre, kan du også få gratis medlemskab, hvis du er medlem af en a-kasse. For at få gratis medlemskab kræver det, at du er medlem af en a-kasse og har optjent ret til dagpenge på baggrund af beskæftigelse, inden du påbegynder din uddannelse. Du skal også betale til efterlønsordningen i hele perioden med kontingentfritagelse.

Betingelser for gratis medlemskab af a-kassen