Gratis fagforening og a-kasse til studerende

Studerende og elever med løn kan blive gratis medlem af både Frie Funktionærers fagforening og a-kasse.

Hos Frie Funktionærer får du gratis:

  • Fagforening med juridisk hjælp
  • A-kasse
  • Rabat på dine forsikringer
  • Karrierehjælp
  • Arrangementer og kurser
  • Attraktive rabatordninger (fx billeje, boligindretning, tøj og ferietilbud)
  • Medlemsblad 4 gange årligt
Bliv gratis medlem i dag
Som studerende 0 kr. pr. md.

Er du elev med løn? - Så klik her

Fagforening

Alle studerende på ungdoms- og videregående uddannelser bliver gratis medlem af Frie Funktionærers fagforening. Medlemskabet er også gratis, hvis du går på en erhvervsuddannelse.

Det er fordelagtigt at være medlem af foreningen, fordi du får gratis hjælp fra vores advokater og jurister, hvis du får problemer på din arbejdsplads eller har spørgsmål til fx løn, feriepenge, arbejdstider og dine rettigheder i dit studiejob. Samtidigt får du adgang til vores attraktive medlemstilbud og rabataftaler på bl.a. boligindretning, tøj og ferier.

A-kasse

Studerende på videregående uddannelser bliver gratis medlem af Frie Funktionærers a-kasse. Det gælder også, hvis du er elev på en erhvervsuddannelse.

Det er vigtigt at være medlem af en a-kasse, fordi a-kassen giver dig ret til at få udbetalt dagpenge under ledighed. Står du fx ikke med et job på hånden, når du afslutter din uddannelse, udløser dit medlemskab af a-kassen udbetaling af dagpenge.

Det er vigtigt, at du senest melder dig ind i a-kassen 12 måneder inden, du afslutter din uddannelse. Så har du nemlig optjent retten til at modtage dagpenge fra samme dag, som du er færdiguddannet. Dette er relevant for mange studerende, eftersom hver tredje nyuddannede står uden job.

Har du ikke et job, når du er færdig med din uddannelse, får du professionel og erhvervsrettet sparring fra a-kassens karrierekonsulenter. De har mange års erfaring med at hjælpe nyuddannede med at komme ind på arbejdsmarkedet.