Er du træt af dit job?

Bragt hos Finans.dk, den 25. december 2016

Her er tre ting du skal overveje, før du siger op

Beslutningen om at opsige et job kræver grundige overvejelser. Her er tre råd fra en karriererådgiver.

Det er en stor beslutning, når man vælger at opsige sit job. Derfor er det vigtigt både at tænke over, hvorfor man vil sige op, og hvordan man gør det.

Selvom der næppe findes to opsigelsessituationer, der er ens, er der alligevel nogle generelle ting, man bør overveje, inden man sender en opsigelse til sin chef.

Jobskifte er den bedste vej til lønstigning

Pia Boye Dam, der er karriererådgiver i fagforeningen Frie Funktionærer, giver her tre gode råd til, hvad du bør overveje, inden du siger op.

•Det gælder om at vide, hvorfor du gerne vil stoppe i dit nuværende job. Sig ikke op, fordi du lige bliver sur på din leder. Find i stedet ud af, hvad det er, der gør, at du ønsker at stoppe, og hvad årsagerne til det er. Det er en god idé at spare med nogen om, hvad problemet egentlig er, og hvad du kan gøre for at ændre på det. Er du utilfreds med nogle ting på arbejdspladsen, kan du - afhængig af situationen - tage dialogen og finde ud af, om man kan gøre noget anderledes.

•Sig ikke op, før du har fundet noget andet. I dag har virksomhederne stadig forholdsvis stor mulighed for at finde nye medarbejdere. Det betyder, at din arbejdsmarkedsværdi falder, hvis du siger op, og der går for længe, før du er tilbage i job. For nogle handler det også om, at man skal vedligeholde sin faglighed. Derfor er det bedre at blive i jobbet, mens du søger noget nyt.

•Husk at opføre dig værdigt, når du siger op. Det er altid en god idé at gå ind og aflevere sin opsigelse personligt til sin chef, så man kan få en dialog om opsigelsen. Det behøver ikke at være negativt, at du søger væk fra virksomheden. Det kan sagtens være, at du gerne vil udvikle dig fagligt, og det bare ikke kan lade sig gøre i dit nuværende job. I nogle situationer kan det være en fordel at få fortalt, hvad baggrunden er for, at du siger op. Men det skal være på en konstruktiv og professionel måde, så kommer du nemlig også bedst selv videre. Du skal ikke smække med døren, når du siger op. Husk, det er godt at have muligheden for at komme tilbage, tingene kan jo ændre sig.