Nej tak til kvoter

Bragt i Jyske Vestkysten den 22. juni 2013

Af Randi Laursen, formand Frie Funktionærer og Frie Funktionærers a-kasse

I det norske erhvervsliv kan man få indtryk af, at kvoter er det norske mantra for at nå de mål, man ikke har tro på at nå på anden måde. I Norge har man ifølge eget udsagn succes med kønskvotering til bestyrelser og ledelsesposter – og det seneste skud på stammen er de norske fædrekvoter.

Fra den 1. juni 2013 får nybagte fædre i Norge 14 øremærkede uger til at holde barsel med deres nyfødte barn. Den norske arbejdsgiverforening mener, at fædrekvoten på barselsområdet virker. Aldrig har så mange fædre taget så meget fædreorlov. Samtidig er andelen af småbørnsmødre,der arbejder på deltid blevet kraftig reduceret – og andelen af kvinder på lederposter gået op. Er kvoter nu løsningen for at nå et eller andet politisk mål? Måske når det gælder torsk og laks.

I Frie Funktionærer er vi imod lovgivning om, at kvotering skal være regulator i forskellige sammenhænge på det danske arbejdsmarked. Og det, hvad enten det gælder køn, etnisk oprindelse eller helt andre kriterier. Det kan godt være, at den norske lovgivning om kvoter for kvinder i bestyrelser har haft sin virkning, men den har også haft sine omkostninger. Der er eksempler på, at norske kvinder er rekrutteret til en bestyrelsespost alene ud fra kønnet, og ikke ud fra de personlige og faglige egenskaber.