De ledige skal også "høre til"

Bragt i Fyens Stiftstidende den 21. november 2013

Af teamleder Hanne Christina Boyer, Frie Funktionærers a-kasse

Job: Da krisen startede, måtte rigtig mange vinke farvel til gode job og et aktivt arbejdsliv med gode kolleger og nye spændende udfordringer på jobbet. I stedet måtte de sige goddag til en usikker fremtid som jobsøgende på dagpenge.

Ikke alene den økonomiske usikkerhed, men også det at miste fællesskabet, hvor man som ledig også mister et tilhørsforhold til gode kolleger, en arbejdsplads, man har været glad for og for en stund også den udvikling af kompetencer, som giver en stolthed over at bidrage og "høre til" kan tage modet fra de fleste.

Som teamleder i Frie Funktionærers a-kasse møder jeg hver eneste dag medlemmer, for hvem det eneste, der betyder noget, er at komme i job og igen blive en del af fællesskabet på en arbejdsplads og bidrage til samfundet med alle de gode resurser, der er i hver eneste ledig.

Derfor har jeg en appel til alle. En helt let og enkel ændring i vores kommunikation med andre mennesker, der virkelig vil gøre en stor forskel for de mennesker, der har mistet jobbet.

Kan vi træne os til at spørge: "Hvad laver du -i din fritid" i stedet for at spørge, "hvad laver du" første gang, vi møder et nyt menneske.

Det kan være en mavepuster for en ledig at skulle fortælle, "at jeg ikke hører til".