Hold fokus på vækst

Bragt i Aarhus Stiftstidende den 14. januar 2013

Af Finn D. Aalestrup, bestyrelsesmedlem i Frie Funktionærer

Danmark har brug for initiativer, der fremmer lysten til investering i arbejdspladser.
Vejen ud af vækst-og finanskrisen går trægt, og derfor undrer det mig, at erhvervs-og vækstministeren i stedet bruger kræfterne på at angribe en række fagforeninger!

Mange står uden arbejde, og flere er truet på deres beskæftigelse. Kom i arbejdstøjet og skab nogle vilkår for erhvervslivet, så de arbejdsløse igen kan vende tilbage på arbejdsmarkedet - også de langtidsledige. Det vil klæde regeringen og dig, Annette Vilhelmsen, at bruge kræfterne på, at skabe gode vilkår for erhvervslivet i Danmark.
Ministeren brugte juledagene på at angribe de ' gule fagforeninger' i stedet for at gøre sit ministerarbejde.

At en minister og medlem af regeringen tillader sig at stemple nogle fagforeninger som forkerte - og vil gøre sig til dommer over, hvad der er rigtig eller ej - det er uhørt! I Frie Funktionærer er det frie valg vigtigt for os. Vi respekterer alles ret til selv at vælge sin fagforening, uanset om det er en LO-fagforening eller f. eks. Frie Funktionærer.

Kære Annette Vilhelmsen, vi syntes ikke du respekterer fagforeningsfriheden.
Mange lønmodtagere på arbejdsmarkedet er ansat på individuelle vilkår, hvor overenskomster ikke giver samme mening som før. Jeg respekterer lønmodtagere, der foretrækker overenskomster, men forstår ikke, at ministeren ikke respekterer retten til selv at vælge.

Gør dig ikke til dommer over, hvad, der er en rigtig fagforening. Det er medlemmernes tilfredshed, der tæller - ikke hvad en SF-minister mener af ideologiske grunde.