Gåtur i øllets tegn

Gåtur i øllets tegn
Dato og sted:
21.10.2017 - København
Pris:
50 kr. pr. person
Evt. frist:
17. oktober 2017
Max. antal:
4 stk. pr. medlem
Du skal være medlem af fagforeningen for at kunne købe billetter til dette arrangement. Hvis du har tegnet Frie Mini, skal du opgradere til Frie Favorit/Frie Elite for at kunne benytte dig af tilbuddet!

Beskrivelse:

Nu kan du komme med på en gåtur i København i øllets tegn og høre de spændende historier fortalt af byhistorikeren og ølskribenten Allan Mylius Thomsen.

Øl har mennesket kendt til i omkring 7.000 år. Det ældste spor af øl i Danmark er næsten 5.000 år gammelt. Så da København opstod som stenalderlandsby på samme tid, har vores forfædre kendt den berusende drik.

På turen gennem det gamle København fortæller Allan Mylius Thomsen om klostrenes munke- og nonneøl. Om hvordan kirkerne lejede bryggerudstyr ud til bryggere, der ikke havde råd til de dyre kobberkedler. Hvordan Bryggerlauget, der blev stiftet i 1525, blev et af byens mest magtfulde laug. På Christian 4's tid var der 116 bryggerier indenfor voldene i København. Alle drak øl, fra spædbørn til oldinge.

Vi hører om de mange små bryggergårde, bryggeteknikken og om det importerede øl, der ofte var af langt bedre kvalitet.

Vi kommer forbi Carlsbergs vugge og besøger det eneste bryggeri, der i dag findes indenfor den gamle voldlinje. Her bliver der tid til en mellemoptankning for egen regning.

Turen går op i det gamle bryggerkvarter omkring Pisserenden, hvor den første pilsnerøl blev brygget i Danmark, og vii slutter af ved Teglkroen på Teglgårdsstræde.

Der kan være ændringer på turen grundet tidspunktet. Drikkelse på turen er for egen regning.

Tid og sted:

Lørdag den 21. oktober 2017, kl. 10.00 - ca. 12.00. Vi mødes ud for Restaurant Peder Oxe, Gråbrødre Torv 11, 1154 København K.

OBS!

Der bliver ikke sendt nogen bekræftelse/billetter herfra. Når din betaling er gået igennem, beder vi dig printe kvitteringen, som skal medbringes på dagen (eller vis kvittering på din mobil). Du kan altid finde din kvittering under Mit Frie/Dokumenter.

Det er ikke længere muligt at bestille billetter til dette arrangement!