Lønsikring

Den ultimative forsikring mod arbejdsløshed, hvis du vil fastholde din økonomi og levestandard under ledighed.

Hvad er lønsikring?

Lønsikring er en privat arbejdsløshedsforsikring, som du kan tegne hos Frie Funktionærer. Frie Funktionærer har tilbudt lønsikring i mange år, og siden vi startede, er antallet af personer med lønsikring steget markant. I dag har mere end 200.000 danskere valgt at forsikre sig mod arbejdsløshed gennem denne løsning.

Med lønsikring tegner du en privat forsikring af din løn. Du kan forsikre op til 90 % af din løn - helt op til 40.000 kroner pr. måned. Dette bliver din bruttoindtægt under en ledighedsperiode. 

Fordele ved lønsikring

 • Professionel hjælp og støtte til jobsøgning allerede i opsigelsesperioden
 • Hurtig ret til udbetaling efter køb af forsikringen
 • Dækning fra din første ledighedsdag
 • Dækning, hvis du selv siger dit job op
 • Personlig jobkonsulent og karriererådgivning
 • Ingen selvrisiko

50 % af dem, der har lønsikring hos Frie Funktionærer, bliver aldrig ledige. Det skyldes vores effektive genplaceringsforløb, der allerede hjælper dig fra den dag, du modtager din opsigelse. Herved får du kvalificeret rådgivning til at finde et nyt job, inden opsigelsesperioden i dit eksisterende arbejde er slut. Det er årsagen til, at så mange med lønsikring aldrig bliver ledige.

Vores erfaring viser, at en hurtig indsats er afgørende for at undgå længere perioder med ledighed.

Lønsikring hos Frie Funktionærer

Frie Funktionærer er en af de førende udbydere af lønsikring. Vi har mange års erfaring med at sammensætte den helt rigtige løsning, der giver dig den ultimative tryghed i dit arbejdsliv. Hos os kan du vælge mellem to forskellige lønsikringer.

1) Fri Lønforsikring

Med Fri Lønforsikring bliver du fri af alle offentlige regler under ledighed, og du skal ikke længere betale kontingent til a-kassen. Du får altså en 100 % privat arbejdsløshedsforsikring, hvor du får op til 40.000 kroner pr. måned under ledighed. Du kan få udbetaling i op til 1 år.

2) Supplerende lønsikring - kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk

En supplerende lønsikring er en tillægssforsikring til din a-kasse. Den sikrer dig et højere rådighedsbeløb end dagpengene, hvis du bliver ledig, men du forbliver medlem af a-kassen. Idéen med supplerende lønsikring er, at du supplerer dine dagpenge til et højere økonomisk niveau. Du kan forsikre op til 20.000 kroner pr. måned oveni dagpengene, som du kan få udbetalt i op til 1 år. 

Er du stadig ledig efter 1 år, modtager du den normale dagpengesats i den resterende del af din ledighedsperiode.

Overgang fra a-kasse til lønsikring

Det er nemt at udskifte a-kassen med lønsikring. 

Tegner du en Fri Lønforsikring hos Frie Funktionærer, bliver du samtidigt meldt ud af a-kassen. Hvis du har været medlem af en a-kasse i mere end 6 måneder, har du med det samme ret til at få udbetalt lønsikring, hvis du skulle gå hen og miste dit job og blive ledig.

Med supplerende lønsikring skal du fortsat være medlem af a-kassen. Det er en betingelse, at du er medlem af Frie Funktionærers a-kasse for at tegne vores supplerende lønsikring. Er du medlem af en anden a-kasse, laver vi blot en overførsel, og du får selvfølgelig hele din anciennitet med. Det er enkelt og hurtigt.

Flyt lønsikring til Frie Funktionærer

Hvis du i forvejen har lønskring hos en anden aktør, kan du uden problemer få hele din opsparede anciennitet med ind i Frie Funktionærers lønsikring.

Vil du vide mere om dine muligheder for lønsikring, kan du kontakte os på telefon 63 13 86 50 eller sende en mail til salgogmarketing@f-f.dk

Pris lønsikring

Prisen på lønsikring afhænger af det beløb, du forsikrer dig for. Brug vores beregner til at se din nøjagtige pris

Betingelser for lønsikring

Du kan få lønsikring hos Frie Funktionærer, hvis du opfylder disse betingelser:

 • Er mellem 18-58 år
 • Har 3 måneders opsigelsesvarsel fra din arbejdsgiver
 • Arbejder mindst 30 timer
 • Er fastansat lønmodtager
 • Har arbejdet uafbrudt i de seneste 12 måneder.

Du behøver ikke være dansk statsborger for at tegne lønsikring, men du skal arbejde i Danmark. Arbejder du uden for Danmark (inkl. Grønland og Færøerne), er det en forudsætning, at du er dansk statsborger.

Lønsikring til nyuddannede

Hvis du har afsluttet en uddannelse af minimum 18 måneders varighed, kan du få lønsikring hos Frie Funktionærer. Der må dog maksimalt gå 1 måned, fra du afslutter uddannelsen, til du er i job som fastansat lønmodtager.

Alle ovenstående betingelser gælder for begge Frie Funktionærers lønsikringsprodukter, henholdsvis Fri Lønforsikring og supplerende lønsikring.

Vil du vide mere om dine muligheder for lønsikring, kan du kontakte os på telefon 63 13 86 50 eller sende en mail til salgogmarketing@f-f.dk