Videopræsentation

Miniguide til videopræsentation

Med en god videopræsentation har du mulighed for at skille dig positivt ud i ansøgerfeltet – og flere virksomheder efterspørger ligefrem en video fra ansøgerne.


Her får du et par gode råd til, hvordan du kommer i gang med din præsentation og opnår et godt og seriøst resultat.

Du behøver ikke professionelt udstyr for at optage en videopræsentation, din mobiltelefon eller tablet kan fint bruges. Det vigtigste er, at din præsentation fremstår professionel og gennemarbejdet,

Forberedelse

Først skal du have udarbejdet en tekst, der er kort og præcis – også kendt som din ”Elevatortale”

  1. Navn
  2. Hvad søger jeg?
  3. Min baggrund
  4. Hvad kan jeg særligt bidrage med fagligt og personligt?
  5. Afslutning – sådan kan jeg kontaktes.

Tænk på følgende, når du forbereder dig


Vær konkret - 
Fortæl helt specifikt, hvad du kan bidrage med og sæt dig ind i, hvem du taler til. Det afgørende er, at du siger noget, der er meningsfuldt for den person, der ser din præsentation.

Brug ekspemler til at sætte billeder på dine færdigheder. Det er lettere at forstå, hvad
du kan bidrage med, når man får serveret dine færdigheder i en sammenhæng.

Vær personlig - Hvem du er som person er mindst lige så vigtigt, som hvad du kan. Husk at få noget personlighed ind i din præsentation, så modtageren får et indtryk af dig som menneske og husker dig.

Øv dig - Få præsentationen til at vare max 60-70 sekunder. Træn din tekst igen og igen, indtil ordene flyder naturligt. Det tager tid, men er afgørende for, om din video fremstår professionel.

Klæd dig, så du matcher branchen eller den konkrete virksomhed, du søger hos. Tjek fx deres hjemmeside og overvej, om du skal være formel eller uformel. Vær tro mod dig selv. Tag tøj på, som du føler dig tilpas i, og klæd dig som du vil gøre, hvis du får jobbet.

Kropssprog - Når tekst og påklædning er på plads, er det tid til at tænke på dit kropssprog og dermed balancen mellem indhold, ord, stemme og krop.

Kontakt os

Frie Funktionærers karrierekonsulenter hjælper dig gerne med at komme i gang med en videopræsentation. Det kræver blot, at du har et Favorit- eller Elite-medlemskab af fagforeningen. Ring til os på telefon 63 13 85 50.