Timing før jobsamtalen

Timing før jobsamtalen - hvornår er det bedst at gøre hvad?

Timingen kan være altafgørende, når du søger nyt job. Derfor kommer her fire gode råd til, hvornår du bør gøre hvad.

 

 1. Ring først
  Det er en god idé at ringe, inden du sender din ansøgning – men det skal gøres uden at forstyrre. Send gerne en kort og høflig mail først, hvor du spørger, hvornår kontaktpersonen har tid. Forbered derefter 2-3 fagligt relevante spørgsmål, der fx gør dig klogere på, hvilke egenskaber virksomheden sætter mest pris på, hvordan opgavetyperne er fordelt, eller hvilke forventninger de har til deres kommende kollega.

 2. Hvornår er det bedst at sende mails?
  Hvis du gerne vi øge chancerne for, at den kommende chef læser lige netop din besked, så sende den på det rigtige tidspunkt. Langt de fleste ledere læser nemlig også mails i weekenden, og derfor kan det være en fordel at sende din forespørgsel en lørdag eller søndag morgen, eller mellem kl. 06:00 og 07:00 om morgenen. Så vil du i hvert fald typisk styre udenom meget af den anden post.

 3. Af sted med den ansøgning
  Så snart du har talt med virksomhedens kontaktperson, bør du kaste dig over ansøgningen. For når informationerne er friske i hukommelsen, er det langt nemmere at arbejde med dem på skrift. Hvis der ikke går for lang tid mellem opkaldet, og at du sender ansøgningen, kan det også være, at chefen stadig kan huske dig – derfor bør du sende din ansøgning af sted så hurtigt som muligt.

 4. Hvilket tidspunkt er bedst til jobsamtale?
  Den første kandidat, der er inde til samtale, er ofte også den, der huskes bedst – og desuden den, som alle andre bliver målt op imod. Så kan du få indflydelse på, hvornår på dagen, du skal til samtale, bør du gå efter den tidligste tid.

Held og lykke med jobsøgningen.