4 gode råd til at søge uopfordret

4 gode råd til en uopfordret ansøgning

Næsten en tredjedel af alle virksomheder bladrer uopfordrede ansøgninger igennem, når de har nye, ledige stillinger. Derfor er der god grund til også at have fokus på dem, hvis du er ledig eller søger nye udfordringer.


Hvis du gerne vil havne øverst i bunken hos drømmearbejdsgiveren, er det en god idé at droppe eventuelle forbehold og kaste dig ud i kunsten at skrive en uopfordret ansøgning.

Det kan virke anmassende at kontakte nogen om et job, de slet ikke har slået op. Men det er en god måde at vise interesse, og rigtig mange firmaer kigger i bunken af uopfordrede ansøgninger, når de får en ledig stilling.

Du kan enten lave en generel ansøgning og sende til virksomheder inden for samme branche eller målrette den mere specifikt til drømmearbejdspladsen. Hvilken metode, der er bedst, afhænger af, hvad du vil opnå – det kan vores karrierekonsulenter rådgive dig om.

Klare fordele ved at søge uopfordret

Ved at søge uopfordret gør du dig mere synlig over for flere arbejdsgivere på samme tid, og du udviser handlekraft og initiativ – det sætter arbejdsgiverne pris på.

Derfor får du her fire gode råd til, hvordan du øger chancerne for at opnå succes med en uopfordret ansøgning:

  1. Vær åben: Den uopfordrede ansøgning er bedre end sit ry og ikke spild af tid. Se på det som en måde at variere din jobsøgning på, og brug det som en mulighed til at få øjnene op for relevante, mulige arbejdspladser og til at øve dig i at skarpvinkle argumenterne om dine kompetencer.

  2. Varier metoden: En uopfordret ansøgning kan være mere end det klassiske A4-papir, der sendes med e-post. Du kan fx også ringe til en mulig kommende chef og fortælle om din interesse eller møde fysisk op på arbejdspladsen for at aflevere et CV. Hvilken metode, du vælger, afhænger af dit temperament.

  3. Husk detaljerne: Når du søger uopfordret, er det vigtigt at være præcis omkring, hvad du kan tilbyde og ønsker. Oplys derfor, om du fx - ud over en fast stilling - også er interesseret i vikariater og projektansættelser.

  4. Timingen er vigtig: Hvis du vil søge uopfordret med en klassisk ansøgning, er det ikke ligegyldigt, hvornår du sender den af sted – for den skal jo helst ikke drukne i alle de andre e-mails, modtageren får. Derfor er aftenen – særligt søndag aften – et godt tidspunkt, så den ligger øverst i bunken morgenen efter.

Held og lykke med jobsøgningen!