Syg i ferien: Har jeg ret til erstatningsferie?

Du har mulighed for at søge om erstatningsferie, hvis du skulle være så uheldig at bruge din ferie på at være syg.


Hvis du bliver syg i mere end 5 dage under din ferie, har du - i visse situationer - ret til erstatningsferie. 

Betingelser 

For at kunne få ret til erstatningsferie i forbindelse med sygdom, som er opstået under din ferie, er det en betingelse, at du selv indhenter (og betaler for) en lægeerklæring. Opholder du dig i udlandet, skal du søge læge i det pågældende land og få en lægeerklæring. Du skal desuden straks (altså under din ferie) meddele din arbejdsgiver, at du er blevet syg. 

Først fra 6. sygedag 

Du har først ret til erstatningsferie fra den 6. sygedag under ferie. De første 5 sygedage i det pågældende ferieår kan du altså ikke få erstatningsferie for. De 5 sygedage uden erstatningsferie løber først fra den dag, hvor du sygemelder dig til din arbejdsgiver. De første 5 sygedage, som du ikke kan få erstatningsferie for, kan dog godt - inden for samme ferieår - placeres hen over flere ferieperioder. Hvis du eksempelvis bliver syg i 4 dage under sommerferie, så er det kun 1. dags sygdom under din efterårsferie, som du ikke kan få erstatningsferie for.

Derfor er det vigtigt, at du straks meddeler din arbejdsgiver, at du er blevet syg under din ferie. Det kan være en god idé at kontakte Frie Funktionærer for at høre nærmere om reglerne, hvis du som medlem bliver syg under ferie.

Kan jeg få overført min restferie?

Hvis du ikke har opbrugt alle dine feriedage inden d. 1. maj, er det ikke uden videre muligt at få overført eller udbetalt den resterende ferie. Der er dog visse undtagelser.  Vi anbefaler dig også at tage fat i din arbejdsgiver eller Frie Funktionærer for yderligere spørgsmål.