Nyt job: Hvordan afmelder jeg mine dagpenge (og evt. lønsikring)?

Se her, hvad du skal gøre i forhold til jobcenter, a-kasse og lønsikring, når du får job igen.

Du kan få dagpenge frem til dagen før, du starter i dit nye job - og indtil din jobstart skal du fortsat være tilmeldt som ledig på Jobnet.dk

  • Afmeld dig jobcenteret på din første arbejdsdag. Du kan taste din afmelding lidt før - men så er det vigtigt, at du angiver den dato, du starter på dit nye job.
  • Du behøver ikke kontakte a-kassen, med mindre vi har indkaldt dig til møde. Vi får nemlig automatisk besked, når du afmelder dig på jobcenteret.
  • Husk at indsende dit sidste dagpengekort, når det kommer i TastSelv den næstsidste søndag i måneden.
  • Modtager du lønsikring, skal du huske at give besked på lonsikring@f-f.dk.

Du skal fortsat være jobsøgende, men tilpasse din jobsøgning og kun søge job, der er relevante at søge. Det kan fx være korte vikariater, job som afløser og lignende i perioden frem til din ledighed slutter.

Mindre intensiv indsats for ledige på vej i job, barsel, efterløn m.v.

Hvis du inden for de næste 6 uger skal starte i job, på barsel, efterløn, folkepension m.v., kan du lave en aftale med jobcentret, som betyder, at du ikke skal møde til personlige samtaler i jobcentret og a-kassen i perioden frem til, du igen er i job/til din ledighed slutter.

Du kan også søge, hvis du er omfattet af en arbejdsfordeling eller er hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel.

Denne aftale kan få virkning for de sidste 6 uger af ledighedsperioden. Aftalen kaldes at få bevilget en "mindre intensiv indsats". Den vil betyde, at a-kassen, jobcentret eller anden aktør ikke inviterer dig til personlige møder. I stedet for en personlig samtale, skal a-kassen holde kontakten telefonisk, digitalt eller via brev frem til den dag, din ledighed slutter, og den betyder også, at du heller ikke skal være i aktivering i de sidste op til 6 uger af din ledighed.

Vi opfordrer dig til at kontakte jobcentret for at få bevilget en "mindre intensiv indsats". Får du det bevilget, giver de automatisk a-kassen besked.