Hanne Dahl blev Årets Funktionær 2013

"Prisen gav mig anerkendelse"

Med prisen som Årets funktionær 2013 fik Hanne Dahl et kæmpe skulderklap fra sine kolleger.

At man altid kan stole på Hanne, er en af grundene til at hendes kolleger valgte at indstille hende til Frie Funktionærers pris Årets funktionær. For på arbejdspladsen Samsung er Hanne nærmest blevet et begreb. Hanne er ifølge sin chef olien, der får maskinen til at køre, og det skyldes i høj grad hendes engagement og evne til altid at se ting fra den positive side.

Har lært at bede om hjælp

Beder man Hanne om hjælp, siger hun ikke nej.
- Jeg kan godt komme til at sige ja til for meget, for jeg kan godt lide at hjælpe, men jeg har efterhånden lært, at jeg ikke behøver at klare det hele selv, og at det er okay også at bede andre om hjælp, inden jeg bliver stresset…
Hanne smiler lidt forlegent ned i sin kaffekop og fortsætter på sin beskedne nordjyske facon. At rose sig selv er tydeligvis ikke noget, Hanne er vant til.
- Jeg tror, jeg har fået meget af min arbejdsomhed med hjemmefra – det ser man jo, når man har to selvstændige forældre, og så motiverer det mig, når tingene går stærkt.

Bliver motiveret af at få ting til at lykkes

Sådan har hun det også på jobbet, hvor hun er Office Manager hos Samsung Research Center i Ålborg. Hvis tingene ikke lige lykkes i første omgang, så bliver Hanne bare ved.

- Hvis jeg støder på problemer, tænker jeg, at der må være en løsning på det. Hvis der er mange ting, der skal løses til en bestemt tid, så tror jeg ikke, jeg tænker over, hvor travlt jeg har, og hvor længe jeg egentlig arbejder. For mig er guleroden fornøjelsen i at få ting til at lykkes.

Selv om Hanne af og til møder modstand, lader hun sig ikke slå ud.
- Det er selvfølgelig sjovest at have alle folk med på ideen, men der er jo altid nogle, der stritter imod, og det lader jeg mig ikke gå på af. Der er også altid noget, der er positivt, og så må vi forsøge at udnytte det, siger hun og smiler.

Naturen giver energi

Når Hanne har brug for at få tanket energi-depoterne op, så bruger hun naturen. Hun elsker at være i haven og gå lange ture, og så springer hun gladeligt i havnen – hele året rundt. Selv om temperaturen nærmer sig frysepunktet er det ingen hindring for Hanne.
- Jeg beslutter mig bare for, at nu gør jeg det! Så er det bare hurtigt ned og op igen, og når man så får den der skønne prikkende og varme fornemmelse i kroppen bagefter, har man bare lyst til at gøre det igen, fortæller hun.

Dejligt at blive anerkendt

Hanne sætter stor pris på den anerkendelse, hun har fået i forbindelse med nomineringen og titlen som Årets funktionær.
- Jeg har fået så mange skulderklap, og mine kolleger har virkelig bakket op. Det har været rigtig dejligt at mærke, siger Hanne Dahl, der glæder sig meget over sin titel.

Næste år uddeler Frie Funktionærer igen prisen til en særlig kollega, der er med til at gøre arbejdspladsen til et bedre sted at være.