Mascha Vang

Fra reality til real business

Hun blev kendt som den dumme blondine på tv, men tjener i dag millioner på at drive Danmarks mest læste blog. En klar plan og troen på sig selv har formet Mascha Vangs karriere.

Det er over 15 år siden, hun debuterede på skærmen og blev Danmarks reality-dronning. Udadtil spillede hun med på fordommene om lyshårede, barmfagre kvinder – men måden, hun indtog tv-verdenen på, var en helt bevidst taktik.

Paradise Hotel

Hun ringede til folkene bag Paradise Hotel og brugte samtalen som en uopfordret jobansøgning, hvor hun fortalte om sig selv, sine meritter og hvorfor, de skulle caste netop hende. Den direkte tilgang har været kendetegnende for den måde, hun har udviklet sin karriere på.

- Jeg har aldrig ventet på, at et job blev slået op, men er gået direkte til dem, der træffer beslutningerne. Det synes jeg generelt, vi er for dårlige til herhjemme. Der er noget udansk i at føre sig frem og fortælle andre, hvad man er god til og hvorfor, de skal ansætte en.

Gå-på-mod

Når hun selv skal pege på, hvor gå-på-modet kommer fra, drejes snakken hen på barndommen i Nordjylland:

- Mine forældre har aldrig fortalt mig, at jeg sagtens kunne blive, hvad jeg ville – tværtimod sagde de tit, at ”det der skal du nok holde dig fra, for det kan du måske ikke”. Men jeg reagerede bare modsat, blev trodsig og gik endnu mere efter det, jeg ville, siger hun med et smil.

Tag styringen!

I dag er hun 37 år, og de lyse lokker er farvet mørke. Udover en række tv-programmer står der også radiovært og brevkasseredaktør på CV’et - jobs, der i 2013 stadfæstede hendes popularitet med titlen som Danmarks mest googlede person. De mange karriereskift er et bevidst valg, fortæller hun – for hvis man vil frem, skal man tage styringen over sit arbejdsliv:

- Jeg tænker hele tiden over, hvor jeg står lige nu, og hvordan det kan bruges til at tage mig videre. Jeg synes, vi skal sige "fuck janteloven", for de forandringer, man selv står bag, er jo dem, der føles bedst.

Succes som selvstændig

I dag er Mascha Vangs blog, hvor hun deler alt fra skønhedstips til reportage-ture med nødhjælpsorganisationer til Afrika, Danmarks mest besøgte med ca. en halv million unikke læsere hver måned. Den sikrer hende en årsindtægt fra annoncerne på over 1,8 mio. kroner før skat. En succes, der glæder forretningskvinden:

- Det er rart at kunne vise andre, at når man kæmper virkelig hårdt for noget og tror på sig selv, så lykkes det også til sidst – uanset hvilke fordomme folk måske har om en.

FAKTA: 

  • 37 år, mor til en datter og kæreste med den konservative folketingspolitiker Rasmus Jarlov.
  • Tidligere deltager i reality-programmerne "Villa Medusa" og "Paradise Hotel", forsidemodel og vært på blandt andet The Voice og DR.
  • Driver i dag Danmarks mest læste blog med ca. en halv million unikke læsere hver måned. Blev i april kåret som Nordic Blogger of the Year.