Henne Mølle Å Badehotel fylder 80 år

Fødselsdag på badehotellet

Bag klitterne ud til havet ligger Poul Henningsens Badehotel. Den unikke perle fyldte 80 år i juli, men har bevaret den enkle charme og arkitektoniske udtryk, som hotellet blev født med.

Grusvejen snor sig kilometer efter kilometer gennem det lyngbeklædte rå landskab, før Henne Mølle Å Badehotel endelig titter frem fra forreste klitrække ud til havet. Her har det ligget i 80 år.

Det var søstrene Othilia og Thekla Thorup fra København, der sammen med vennen og arkitekten Poul Henningsen skabte fristedet i 1930'erne langt væk fra hovedstadens stress og jag.

Hotelleder som 21-årig

Ægteparret Casper og Annemette Rosendahl har i syv år drevet hotellet, som Frie Funktionærer har ejet siden 1987. Dengang blev det restaureret og moderniseret med respekt for PHs arkitektur og de unikke omgivelser til glæde for medlemmerne og hotellets øvrige gæster.

- Selv om jeg er opvokset i Vestjylland, anede jeg ikke, at der fandtes et hotel herude, før jeg som 20-årig blev ansat her som nyudlært kok, fortæller Casper. Jeg faldt hurtigt for den hyggelige og intime stemning, og da jeg efter tre måneder fik tilbudt at blive leder på stedet, besluttede Annemette og jeg at takke ja.

Det har parret, der altid har drømt at få deres eget sted, ikke fortrudt. Men at det skulle gå så hurtigt, havde de ikke regnet med. Annemette Rosendahl er uddannet tjener, og for dem begge er hotellet deres andet hjem.
- Da vi fik vores datter Laura for fem år siden, havde Casper to dages orlov, og jeg havde 6 måneder. Jeg kunne næsten ikke vente med at komme i gang igen, griner Annemette.

De betragter hotellets ansatte som deres familie, og ofte kommer Annemette og Laura for at spise aftensmad med Casper og de andre i køkkenet. Den uformelle familiære stemning smitter også af på mange af gæsterne, der vender tilbage år efter år.

Casper Annemette Laura 700 250

Økologi og ingen TV

Økologi og lokale råvarer er prioriteret højt hos Casper, der håber på, at hotellet på sigt kan blive 100 pct. økologisk. At der ikke er TV på hotellets 22 værelser er også et helt bevidst valg.

- Vil man se TV, må man gå op i TV-stuen og komme de andre feriegæster ved, fortæller han. Når gæsterne kommer til Henne Mølle Å, så er det naturen og roen, der er det største trækplaster.

Sjæl og charme

På badehotellet bliver der værnet om stedets sjæl og historie, og det fortsætter helt sikkert så længe parret bestyrer hotellet.

- Det er ikke af pligt, vi arbejder her. Det er vores hobby og vores liv, og vi er glade, så længe vores gæster er glade, siger Annemette.

Læs mere og book dit ophold på www.hennemoelleaa.dk