Janus Vittrup fik gode råd til påklædning til jobsamtalen

Sådan bliver du klædt på til jobsamtalen

Magasin FRIE’s udsendte, Janus Vittrup, fik gode råd til, hvordan han præsenterer sig fra sin bedste side til en jobsamtale.

Janus Vittrup var spændt på, hvad han havde sagt ja til inden sin make-over. Men efter en tur hos Green Trend of Hair, hvor han fik ny frisure og et mere markeret skæg, og en times tid i Personal Shopper Karen Wohlerts kyndige hænder, var han ikke i tvivl.

- Jeg er meget positivt overrasket over forskellen på, hvordan jeg præsenterer mig selv før og nu. Det gør helt sikkert en forskel, når førstehåndsindtrykket til en jobsamtale signalerer, at man har styr på tingene, fortæller han.

Karen Wohlert, der er Personal Shopper for Magasins kunder i Odense giver dig her fem gode råd til, hvordan du klæder dig rigtigt på til en jobsamtale.

  1. Vær velklædt, men vælg det tøj, du føler dig godt tilpas i.
  2. Tænk på, hvad det er for en arbejdsplads, du skal ud på. Hvad er dress-coden? Er det fx Mærsk, vil et pænt klassisk jakkesæt, skjorte og slips være et must. Er det en lille uformel arbejdsplads, vil et par jeans og en skjorte/strik være mere passende. Det samme gælder internationalt. Sæt dig ind i kulturen, inden du møder op til jobsamtalen.
  3. Husk at tage skjorten ned i bukserne. Det signalerer ordentlighed.
  4. Gør noget godt for dig selv inden jobsamtalen. Gå til frisøren eller køb et nyt stykke tøj. Det vigtige er, at du har det godt med dig selv, og selvtilliden er i top, når du hilser på din måske kommende arbejdsgiver. Så er du klar til at fokusere på det, det hele handler om, nemlig dig og dine kompetencer.
  5. Som hovedregel kan man sige, at jo mere kreativt et job, du søger, jo mere ”spræl” kan du tillade dig. Tænk generelt på, hvad din funktion i virksomheden vil være, og hvordan du kan repræsentere den i dit tøjvalg.