Mille Bruun Sjøgren gjorde hele verden til sin arbejdsplads

Hele verden er min arbejdsplads

Hun pakkede sit job og familien sammen, rejste ud og gjorde hele verden til sin arbejdsplads. Mød Mille Bruun Sjøgren, der er en af fremtidens digitale nomader.

Om formiddagen bliver børnene undervist af en lærer via Skype, og de voksne arbejder online. Om eftermiddagen står oplevelserne i kø – fra at surfe i USA til at besøge indianerstammer i Sydamerika eller tage på sightseeing i en international storby.

For i 2012 skiftede Mille Bruun Sjøgren og hendes familie hverdagen i Danmark ud med et liv som digitale nomader. Først tog de til Spanien, hvor de boede i en årrække, og senest på en rejse jorden rundt, der har varet i næsten et år.

Beslutningen om at rykke op og rejse ud faldt henover en flaske vin. I løbet af en aften gik ægteparret fra idé til handling og havde både meldt børnene ud af skolen og købt flybilletter.

- Selvfølgelig var det en stor ting at flytte væk fra bedsteforældre og sikkerhedsnettet i Danmark. Men hvis det ikke går, vender vi jo bare hjem igen, og så gør vi noget andet. Der har vi en meget stor risikovillighed, fortæller Mille Bruun Sjøgren.

Tænk kreativt

Netop det at turde tage en chance fremhæver hun som noget af det afgørende for at lykkedes med at skifte hamsterhjulet og de faste mødetider på kontoret ud med et liv på farten:

- Der skal mod til, og man skal turde satse nogle ting. Der er mange måder at skrue karrieren sammen på – det kræver bare, at man fokuserer på mulighederne og tænker lidt kreativt, mener Mille Bruun Sjøgren.

Hun kender fx både en revisor og tandlæge, der har brugt de teknologiske fremskridt til at skabe sig en virksomhed online og gøre hele verden til sin arbejdsplads.

Den 42-årige speaker, journalist og foredragsholder har selv løst det ved at bygge et mobilt lydstudie og tage det og computeren med overalt. Andet skal hendes mand, der også er journalist, heller ikke bruge. For så længe der er adgang til en stabil internetforbindelse, kan opgaverne løses.

- Mine kunder er jo ligeglade med, om jeg sidder i Mexico eller Danmark og indtaler en speak eller skriver en artikel. Så mit arbejdsliv gør det muligt at udleve den her drøm, og jeg føler mig virkelig heldig.

Tag springet

Derfor er Mille Bruun Sjøgrens opfordring til andre også at lytte til mavefornemmelsen, drømme stort og turde kaste sig ud i noget nyt – selvom det kan være skræmmende.

- For en fremadsynet arbejdsgiver vil det være lige meget, hvor du udfører dit arbejde, så længe det bliver færdigt til tiden. Men man skal selv tage initiativet til at spørge chefen. Til at komme ud over stepperne. For hvad er egentlig det værste, der kan ske?

FAKTA

  • Familien består af Mille, hendes mand Kristian samt deres to børn.
  • Man kan følge deres rejse og hverdagen som digitale nomader på Instagram.com/millemum og i podcasten ’Den digitale nomade’ på enten iTunes eller millespeak.com.