Nicolai Reedtz

Nicolai lever af at spille computer

At spille computer er gået fra at være underholdning på ungdomsværelset til en professionel karrierevej. Mød Nicolai Reedtz, der nu lever af e-sport.

For få år siden var han ikke meget for at fortælle andre, at han havde valgt en karrierevej som gamer.
- Folk har altid en masse fordomme om det, jeg laver. Fordi det foregår foran en skærm, går de automatisk ud fra, at jeg nok er doven, asocial og usund, siger den 20-årige fynbo.

Men i virkeligheden er han lige så dedikeret til sin sport, som professionelle fodboldspillere er til deres. Op mod otte timer om dagen øver han sig foran computeren, og dertil kommer både styrketræning og løb for at holde kroppen sund og hjernen frisk.
- Som professionel handler det jo om at have talent og være dedikeret. Alle kan gå til noget, men kun få bliver verdensstjerner – på samme måde er det i min sportsgren, siger han.

Blandt verdens bedste

Han ved, hvad han taler om. Nicolai Reedtz var nemlig tidligere en ambitiøs badmintonspiller – men en skade tvang ham til at droppe ketcheren, og i stedet kastede han sig over e-sport.
- Det har haft stor betydning for, hvor stor succes jeg har fået. At spille badminton på højt plan lærte mig at tage min sportsgren seriøst og at arbejde sammen som hold – og så gav det mig nogle stærke håndled, som også er ret vigtigt at have som gamer, forklarer han.

Efter nogle år som professionel ligger Nicolaj Reedtz derfor nu i den absolutte elite af gamere - med en månedsløn på over 66.000 kr. og en position som verdens tredjebedste til computerspillet Counter Strike.
- Det er rigtig stort for mig, men det er også vigtigt at huske på, at det jo er et holdspil. På vores team har jeg lidt samme rolle som angriberen på et fodboldhold, men jeg kan jo aldrig få succes uden mine medspillere, lyder det fra Nicolai Reedtz.

En fremtid uden for sporten

Men som alle andre professionelle sportsfolk regner det 20-årige talent ikke med, at karrieren inden for e-sport fortsætter hele livet.
- Jeg er stadig sulten og har nogle store turneringer, jeg gerne vil vinde. Men så snart jeg ikke længere kan være med på toppen, pensionerer jeg mig – og så er drømmen at læse videre, siger Nicolai Reedtz.

Fakta om e-sport

  • E-sport står for "elektronisk sport" og er konkurrencer i forskellige computerspil.
  • De første konkurrencer blev spillet i 1970'erne. I dag bliver der afholdt flere hundrede globale turneringer hvert år.
  • Den første e-sports begivenhed i Danmark blev afholdt i 2010.
  • Ved den største konkurrence på verdensplan i 2014 deltog over 40.000 mennesker, og førstepladsen udløste en præmie på knap 7 mio. kroner.
  • E-sport er anerkendt som idrætsgren i bl.a. USA, Kina og Sydafrika, men endnu ikke i Danmark. 

(kilde: faktalink.dk)

Læs hele magasinet online