Find dit næste job via LinkedIn

Find dit næste job via LinkedIn

Måske har du hørt om nogen, der har fået job via LinkedIn og tænkt, at det nok bare var et tilfælde, eller at de var heldige! Men sådan behøver det ikke at være. Læs hvordan du selv kan gøre en indsats for at blive fundet.

Det siger specialisten

- De fleste rekrutteringskonsulenter og headhuntere arbejder i dag ud fra LinkedIn. De googler dig. Mange af os taler om, at CV’et er fortid, og LinkedIn er fremtiden. Din LinkedIn-profil er derfor din digitale introduktion og første indtryk til de rekrutteringsansvarlige, forklarer headhunter Bettina Wæde.

De mange rekrutteringskonsulenter og headhuntere søger altså kandidater på LinkedIn, og derfor gælder det for dig om at være synlig og søgbar – du skal gøre det nemt for dem, der søger en person med din erfaring, viden og egenskaber, at finde dig.

Sådan finder du selv dit næste job

Når du har opdateret og effektiviseret din profil, kan du gå i gang med at aktivere dit netværk. En del mennesker er tilbageholdende med at kontakte deres netværk – de ønsker ikke at være anmassende, MEN det er jo netop det, det handler om – at netværke, til fordel for både dig og dit netværk.

Uanset om du har 5 eller 500 kontakter på LinkedIn, har du en enestående mulighed for at få dit budskab ud til rigtig mange mennesker.

Brug af LinkedIn som ledig eller i arbejde

Vær bevidst om din fremgangsmåde, afhængig af om du er jobsøgende som ledig eller i arbejde. Er du ledig, kan du bruge systemet maksimalt og gøre opmærksom på din situation, din værdi, dine kompetencer og jobønsker til alt og alle.
Er du derimod i arbejde, skal du være mere diskret, hvis du ikke ønsker, at din arbejdsgiver skal vide, at du søger nye udfordringer uden for virksomheden.

Jobsøgning via sociale medier nu og i fremtiden

Der er en stigende tendens til, at virksomheder finder deres nye medarbejdere på sociale medier, og at fremtiden sandsynligvis byder på flere og bedre medier end dem, vi kender i dag. Derfor er det vigtigt som jobsøgende at have en tilstedeværelse på disse medier. I Frie Funktionærer er det vores vurdering, at brugen af CV og ansøgning som hovedelementer i jobsøgningen over tid udfases og erstattes af jobsøgning på nettet.

Danmarks Statistik siger, at ca. 550.000 personer i Danmark hvert år skifter job! Rigtig mange af disse job bliver aldrig offentliggjort, men besættes bl.a. via netværk.

Sådan bruger du LinkedIn i din jobsøgning:

  • Du kan sende en besked ud til alle i dit netværk på én gang (ligesom på Facebook) hvor du kortfattet beskriver, hvilke jobtyper og arbejdsopgaver du søger.
  • Fortæl, at du vil sætte pris på, at de vil dele din besked i deres netværk. Her kan bare 5 kontakter i dit netværk potentielt betyde, at dit budskab kommer ud til flere tusinde kontakter.
  • Du kan også udvælge et antal kontakter i dit netværk og skrive målrettet til dem.
  • 2. led! Dit netværks netværk kan arbejde i interessante virksomheder. I stedet for at ringe ”kold canvas” kan det være en effektiv ”døråbner”, at du indledningsvis (pr. telefon eller e-mail) nævner navnet på en fælles kontakt.