Erik Bouzaglo fik god hjælp af JobHR-konsulenten hos Frie Funktionærer

Nu frygter jeg ikke, hvis det sker igen

Da Erik Bouzaglo blev fritstillet, var han glad for at have tegnet lønsikring. Han fik hjælp til at komme videre af sin personlige JobHR-konsulent – og endte i det positive dilemma, at der var to virksomheder, der begge ville tilbyde ham job.

- Jeg havde ikke de store forventninger til forløbet, da jeg kontaktede Frie Funktionærer for at oplyse, at jeg var blevet fritstillet, fortæller Erik Bouzaglo. Han var positivt overrasket både over mødet med sin konsulent og de møder, han skulle deltage i.
- Det var bestemt ikke spild af tid. Jeg fik både mulighed for at møde andre i samme situation og fik god sparring med min konsulent, der var rigtig rar og optimistisk omkring min situation. Hun var meget fleksibel, og jeg oplevede altid, at hun var der, når jeg havde brug for hendes hjælp.

God opbakning

Erik var glad for at opleve opbakning og følte ikke, at han blev presset i sin jobsøgning til noget, han ikke selv ønskede.
- Der er stor forskel på at presse og give et skub i den rigtige retning, forklarer Erik, der synes, at hans konsulent bakkede ham op i, at de job han søgte, skulle matche det, han gerne ville, og de kompetencer, han havde. Men samtidig var han heller ikke kræsen.

Hjælp til ansøgningerne
Erik mødtes fysisk et par gange med sin konsulent, hvor CV og ansøgning blev nøjsomt gennemgået, og LinkedIn-profilen blev opdateret. Derefter klarede de rådgivningen over telefonen. Det foregik typisk sådan, at Erik lavede et udkast, som han fik feedback på, så han vidste, hvor han kunne gøre tingene bedre og blive endnu skarpere.

3 samtaler

Det samarbejde virkede godt. Erik fik positiv respons på sine ansøgninger og fik også en jobåbning, som dog alligevel ikke endte med at resultere i nyt job. Det slog ikke Erik ud. Han blev kaldt til 3 samtaler, og efter samtalerne tog han igen kontakt til sin konsulent. Sammen gennemgik de samtalens forløb og drøftede, hvad Erik kunne gøre anderledes til næste gang.
- Det var rigtig godt at få den snak bagefter, for man kan godt være lidt frustreret, hvis tingene ikke går helt som forventet. Men når vi havde vendt situationen, så vidste jeg, hvad jeg kunne gøre bedre til næste gang, og det giver en anden ro, når man skal til samtale, konstaterer Erik.

2 jobtilbud

Erik nåede kun at få udbetalt sine dagpenge og lønsikring en enkelt måned, så var han tilbage i job igen. Han var endda i den heldige situation, at han fik flere forskellige jobtilbud at vælge imellem.
- Jeg havde først sagt ja til et job i en meget lille virksomhed med nogle rigtig rare kolleger. Men da det andet – noget større - firma, jeg også havde været til samtale hos, kontaktede mig og sagde, at de gerne ville ansætte mig, valgte jeg det, fortæller Erik, der nu er blevet ansat som Account Manager igen.

”Jeg ved, jeg klarer den”

Erik har været meget positivt overrasket over hele forløbet fra den dag, han fandt ud af, at han skulle ud og finde nyt job, til han var i det næste.
- Jeg har fundet ud af, at det slet ikke er så farligt, og at jeg nok skal klare den uanset hvad. Jeg lærte også, at så længe, du søger en stilling, som du ved, du kan bestride, så bliver det også en god samtale. Når du ved, at du kan klare opgaven og er den bedste til jobbet, så er der ikke så meget at være nervøs for, forklarer Erik, der er rigtig glad for, at han valgte at tegne lønsikring og ikke fryg-ter, hvis han skulle komme til at stå i samme situation en anden gang.