Niels Ejlstrup Andersen deltog i jobsøgningsworkshops og fik job efter blot 14 dage

Kurser gav ledighedsperiode på blot 14 dage

Da Niels Ejlstrup Andersen blev opsagt, tilmeldte han sig hurtigt Frie Funktionærers jobsøgningsworkshops. Kurserne medvirkede til, at han kun var ledig i 14 dage.

Selvom man har set det komme, er det træls at miste sit job. Det var det også for Niels Ejlstrup Andersen på 49 år. Han var it-administrator, da hans daværende arbejdsplads i november 2013 valgte at lukke hele it-afdelingen som led i en sparerunde i virksomheden.

- Jeg tænkte på, hvordan det ville påvirke vores familie – hvad med huset og bilen? Jeg tænkte også, at jeg hurtigt skulle have et nyt job. Men jeg er jo ikke 30 længere, og det kunne være, at en virksomhed hellere ville have en med mere fart på karrieren, siger Niels Ejlstrup Andersen.

Tre givtige dage

Han fik beskeden i november 2013 og havde tre måneders opsigelse. Kort efter beskeden var givet, gik snakken om ledighed og jobsøgning på arbejdspladsen. Her nævnte en kollega, at hun havde haft gavn af en jobsøgningsworkshop hos Frie Funktionærer. På hendes anbefaling besluttede Niels Ejlstrup Andersen sig for at melde sig til den næste workshop.

Jobsøgningsworkshoppen fordelte sig over tre halve dage. En til CV’et, en anden til ansøgningen og en tredje til den uopfordrede ansøgning.
- Vi gennemgik i fællesskab elementerne i fx en ansøgning. Og så begyndte vi at koble vores egne erfaringer på, så jeg hørte, hvad der fungerede for andre og fik idéer til, hvad jeg selv kunne gøre. Det var meget koncentreret, og jeg blev hurtigt inspireret til selv at gå hjem og arbejde videre med det. Samtidig var atmosfæren og tonen på kurset rigtig god, siger Niels Ejlstrup Andersen.

Personprofil gav selvsikkerhed

Kollegaen, der henviste til jobsøgningsworkshoppen, anbefalede også en personprofil. Det foregår ved, at man svarer på en række spørgsmål og får en personlig tilbagemelding fra en konsulent fra Frie Funktionærer. Det gjorde Niels Ejlstrup Andersen også.
- Jeg har været mange år på arbejdsmarkedet, så jeg ved godt, hvordan jeg er. Men når man bliver ledig, kan man alligevel godt begynde at tvivle lidt. Testen viste, hvad jeg forventede, men det giver selvtillid at vide, at man faktisk er struktureret, når man skriver det i en ansøgning, siger Niels Ejlstrup Andersen.

Kurser gav pote

Da tiden til jobsøgning kom, var Niels Ejlstrup Andersen i topform. Han nåede ikke at søge mange jobs, før han blev kaldt til tre jobsamtaler. Heriblandt en hos WVR Bie & Berntsen til jobbet som it-administrator, som blev næste job. Opsigelsesperioden fra hans tidligere arbejdsplads udløb i slutningen af februar, og i midten af marts begyndte han i sin nye stilling.

Fakta om jobsøgningsworkshoppen

Jobsøgningsworkshops bliver afholdt i både Jylland, på Fyn og Sjælland. Dagene er typisk opdelt over halve dage til henholdsvis CV, ansøgning og uopfordret ansøgning. De er gratis og tænkt som en helhed, men kan også tages enkeltvis. Både ledige og arbejdende er velkomne.