Martin Clement Jensen fik skærpet sine forhandlingsevner

Jeg fik skærpet mine forhandlingsevner

Martin Clement Jensen valgte at benytte Frie Funktionærer som sparringspartner forud for sin lønforhandling, og det har han ikke fortrudt.

- Jeg havde fået oplyst, at det var muligt at snakke med en specialist omkring lønforhandling og få gode råd og vejledning. Det lød meget attraktivt, fortæller den 29-årige Sales Manager, Martin Clement Jensen, der fik forbedret sine forhandlingsevner efter et personligt møde med en af Frie Funktionærers karrierekonsulenter.

En slags generalprøve

- På mødet drøftede vi, hvordan jeg bedst muligt kunne forhandle mig frem til en højere løn, og hvilke punkter jeg skulle slå på. Karrierekonsulenten spurgte meget ind til, hvordan min løn var sammensat i dag og udfordrede mig på mange områder, ligesom jeg ville blive udfordret til en rigtig lønforhandling.

Gode argumenter kræver forberedelse

Martin synes, det var en god hjælp at blive klædt på til at være på forkant med de udfordringer, der ventede til lønforhandlingen.
- Jeg fik bl.a. at vide, at jeg skulle medbringe et udprint fra Dansk Arbejdsgiverforening, hvor man kan se gennemsnitslønnen for min stilling. Desuden blev jeg anbefalet at finde de konkrete tal på, hvad jeg havde omsat for de sidste 6 måneder i forhold til mine kolleger og skrive nogle vigtige punkter ned, som jeg skulle bruge til at slå på, hvorfor jeg fortjente en lønstigning.

Brug fagforeningen

Martin fik forbedret sine forhandlingsevner til lønforhandling og anbefaler andre medlemmer at benytte deres fagforening til sparring og rådgivning.
- Vi kom rundt om mange områder, som er vigtige at holde fokus på, og jeg fik skærpet mine forhandlingsevner, forklarer Martin, der også fik gode råd fra sin karrierekonsulent om, hvilke andre goder udover lønnen, som man kan forhandle sig frem til.