Anders Franz Terkelsen fik hjælp af Frie Funktionærer til at komme videre

Frie Funktionærer hjalp mig videre

Da 30-årige Anders Franz Terkelsens arbejdsplads gik konkurs, stod han pludselig uden løn. Men takket være juridisk rådgivning og trygheden med en lønsikring i baghånden, blev situationen vendt til en succes.

Anders Franz Terkelsen havde været medlem tre år, da han pludselig fik brug for hjælp. I 2014 gik hans daværende arbejdsplads konkurs, og han mistede, hvad der svarer til fire måneders løn. Men da han hurtigt fandt et nyt job, mente Lønmodtagernes Garantifond ikke, han havde ret til erstatning:

- Deres argument var, at chefen på den nye arbejdsplads også havde været ansat på den gamle – derfor mente de, jeg var blevet virksomhedsoverført. Min første tanke var, at der måtte være tale om en fejl, og at det simpelthen ikke kunne passe. Derfor kontaktede jeg fagforeningen og bad dem om at køre sagen for mig.

I et år kæmpede Frie Funktionærer mod juristerne i Lønmodtagernes Garantifond. Sagen endte med, at Anders Franz Terkelsen fik ret og dermed undgik et økonomisk tab på over 200.000 kroner.

- Jeg er rigtig glad for den hjælp, jeg fik. Frie Funktionærer tog sagen på sig, agerede professionelt hele vejen igennem og sørgede hele tiden for, at jeg var opdateret på seneste nyt. Det gav mig ro til i stedet at koncentrere mig om min karriere.

Derudover gav samarbejdet med Frie Funktionærer også Anders Franz Terkelsen mod på helt at droppe livet som lønmodtager og i stedet blive selvstændig.

Lønsikring gav økonomisk tryghed

Han havde nemlig tegnet en lønsikring, der garanterede ham et langt højere beløb udbetalt som ledig, end hvis han kom på dagpenge. Den økonomiske tryghed gav ham mod til at gå efter drømmen om at blive selvstændig.

- Med lønsikringen vidste jeg, at uanset hvad der skete, så ville jeg kunne blive boende i min lejlighed og beholde bilen. Det, at jeg var sikret økonomisk, blev derfor helt afgørende for, at jeg turde investere i min drøm og blive selvstændig i så ung en alder. Jeg havde jo altid noget at falde tilbage på.

I dag har Anders Franz Terkelsen sit eget softwarefirma med to ansatte, og han anbefaler både dem og fremtidige medarbejdere at gøre som ham selv:

- Jeg tror virkelig på, at lønsikring er vejen frem. Det traditionelle a-kassesystem er forældet og rummer ikke individualitet særlig godt. Men det gør lønsikringen – og samtidig får du langt flere penge udbetalt end på dagpenge.