"Frie Funktionærer har været guld værd for mig"

51-årige David Osgood er glad for, at han havde Frie Funktionærer i baghånden, da hans arbejdsplads gik konkurs, og han pludselig en dag stod uden indtægt.

Da David Osgoods arbejdsplads blev reddet fra konkurs af et opkøb for et par år siden, besluttede han sig til at melde sig i fagforening og tegne lønsikring hos Frie Funktionærer – Det kunne jo være, han fik brug for hjælp. Den beslutning var han glad for, da virksomheden et par år senere igen kom i økonomiske problemer, og alle medarbejdere pludselig en dag ikke fik udbetalt deres løn og blev fyret.

Professionel hjælp

- Jeg fandt ud af, at jeg ville have snydt mig selv, hvis ikke jeg havde fået hjælp i juridisk afdeling til at udfylde de formularer, som Lønmodtagernes Garantifond (LG) skulle have for at kunne udbetale min manglende løn. Det var rart at kunne få professionel vejledning, når jeg havde brug for det, fortæller David Osgood, der som IT-chef ikke tidligere har prøvet at være ledig, men er blevet headhuntet fra job til job.

Dyk i selvtilliden

David Osgood blev også tilknyttet jobkonsulent Stig Sommer gennem sin lønsik-ring. Han hjalp David i gang med sin jobsøgning, som hurtigt gav pote. Flere virk-somheder vendte tilbage og inviterede til samtale.

- Jeg fik meget ros for mit CV og kom også til flere samtaler, men desværre resulterede de ikke i nyt job. Jeg havde været fuld af optimisme og været meget målrettet i min jobsøgning, men efter 2-3 uger dykkede selvtilliden betydeligt.

Netværk gav job

Men da Stig Sommer foreslog David, at han kunne prøve at sende hans CV rundt i sit eget netværk, gav det bonus. David fik job og slap for at bekymre sig om me-re om sin fremtidige økonomi.

- Jeg er så glad for, at jeg meldte mig ind i Frie Funktionærer. Ellers havde jeg virkelig stået med håret i postkassen. Modsat i Jobcentret er jeg blevet behandlet som et voksent menneske, der er kommet i problemer og er blevet taget alvorligt hos Frie Funktionærer. Jeg har altid kunnet få svar på mine spørgsmål og har følt, at jeg er blevet bakket op – Og det er altså guld værd, når man står i sådan en situation, konstaterer David Osgood.