Svend Jørgensen fik god støtte af Frie Funktionærer til at føre sag mod sin arbejdsgiver

Frie Funktionærer har været en kæmpe støtte

Svend Jørgensen fik hjælp og sparring fra Frie Funktionærer, da han en dag blev bortvist fra sit job gennem mere end 30 år.

- Jeg havde ikke haft mod på at føre sagen mod min arbejdsgiver, hvis ikke jeg havde haft en juridisk rådgiver, der var så god til at sætte sig i mit sted, fortæller 58-årige Svend Jørgensen, der tændte en cigaret på sin arbejdsplads og blev bortvist uden varsel.

Hård dom

Han gik og passede lageret i sit job som lagerchef, mens alle hans øvrige kolleger var på førstehjælpskursus i kantinen. Det havde han gjort i rigtig mange år. Mere end 10 år.
Han vidste godt, man ikke måtte ryge, men tændte alligevel en cigaret, mens han gik der alene. Hans leder kom tilfældigt forbi, og dommen var hård. Svend skulle følge med på kontoret og pakke sine ting – han var bortvist med det samme. Ingen advarsel hverken skriftligt eller mundtligt. Fra det ene øjeblik til det andet var han pludselig arbejdsløs.

- Jeg forstod slet ikke, hvad der skete og var nærmest i chok. Jeg forstår godt, at der skal være en konsekvens, men er rystet over at den var så hård, fortæller Svend Jørgensen, der efter mere end 30 år på arbejdsmarkedet pludselig skulle forholde sig til et liv som ledig.

Hjælp at hente hos Frie Funktionærer

Han kontaktede Frie Funktionærer og blev henvist til juridisk afdeling, som mente, han havde en god sag. Svends tidligere arbejdsplads har ikke ønsket at forlige sagen, og den skal nu for retten.

Han mener ikke, at han selv ville have haft overskud til at føre en sag, hvis ikke det var for opbakningen fra Frie Funktionærer.
- Min advokat har været der for mig, når jeg havde brug for afklaring, og han ved hele tiden, hvilke tråde, der skal trækkes i. Og så taler han altid i et sprog, der er til at forstå. Jeg har følt mig lyttet til og forstået, og så er det også meget nemmere at komme videre med sit liv konstaterer Svend Jørgensen, der nu venter på, at sagen går sin gang.

Læs hele historien om Svend Jørgensen i næste nummer af Magasin FRIE, der udkommer d. 17. juni.