Harris Brandt fik ny stilling med hjælp af JobHR hos Frie Funktionærer

Fra konkurs til ny stilling med JobHR

Torsdag den 11. august 2011 skete der det, der bare ikke må ske. Jeg modtog en opsigelse fra min arbejdsgiver. Det samme gjorde 169 andre kolleger. Tre måneder senere gik virksomheden konkurs.

Verden gik i stå. Hvad nu? Der var jo masser af andre ledige. Krisen var på sit højeste. Og som fynbo boede jeg bestemt heller ikke det bedste sted i forhold til en ny stilling som salgschef. To måneder efter fyringen fyldte jeg i øvrigt 50 år og skulle pludselig til at måles med langt yngre kandidater. Det føltes opad bakke og i strid modvind.

Overrasket over kvaliteten af jobsøgningskurset

- Heldigvis fik jeg ikke lov til at blive i min ynkelige tilstand af selvmedlidenhed ret længe. Der gik præcis 9 dage fra opsigelsen, til JobHR kærligt men bestemt tog fat i mig. Jeg blev indkaldt til jobsøgningskursus og herefter en personlig samtale. Åh nej, tænkte jeg. "Skal jeg nu til at sidde i rundkreds med 15 andre ledige og med en staveplade lære at skrive en ansøgning?" - Mine værste fordomme kom virkelig op til overfladen.

- Jeg blev temmelig overrasket over kvaliteten af jobsøgningskurset og måtte hurtigt sande, at jeg ikke var så professionel til at søge job, som jeg selv bildte mig ind. Jeg fik lært nogle tricks og teknikker, som jeg i dag er meget taknemmelig for, og som jeg straks gjorde brug af.

Personlige samtaler med JobHR

- Især de efterfølgende personlige samtaler med Lene Wiingreen fra JobHR var værdifulde. Jeg blev lyttet til, og jeg blev guidet og coachet til en forståelse af, hvilken retning jeg skulle gå, og hvor jeg skulle arbejde med mig selv som person. Det var godt. Det gjorde "ondt", men det var nødvendigt.

Nyt job og ny samarbejdspartner

- Hele forløbet gik op i en højere enhed, da jeg 1. januar 2012 startede som salgschef i en større onlinevirksomhed. Samarbejdet med JobHR har været så godt og professionelt, at jeg allerede i januar tog kontakt til Lene Wiingreen og bad hende hjælpe med at finde nogle egnede kandidater til job som kørende konsulenter. Jeg skulle nemlig ansætte 7-8 nye medarbejdere. Få dage efter modtog jeg 14 CV´er. Alle sammen på ledige, der var screenet af JobHR på forhånd, så deres kompetencer matchede de krav, jeg havde til medarbejderne. Dette samarbejde har jeg bestemt tænkt mig at fortsætte.

- Historien startede med en konkurs. Nu er jeg hjulpet videre af JobHR, som pludselig er blevet en meget vigtig partner for mig i min nye virksomhed.