Marianne Tømmerholt fik hjælp  af Frie Funktionærer, da hun blev opsagt

Fik mental opbakning i en krisetid

Da Marianne Tømmerholt blev ledig, var det et chok. Men hos Frie Funktionærer fik hun den hjælpende hånd, hun havde brug for og modet til at tro på, at et nyt job nok skulle dukke op – og det gjorde det!

- Jeg blev ledig i januar 2014 for første gang i hele mit liv. Jeg er advokatsekretær med speciale i fast ejendom, og krisen gjorde, at min stilling blev skåret væk, fortæller Marianne Tømmerholt, der i en alder af 56 pludselig stod uden job.

- Det var et chok at blive arbejdsløs – et kæmpe chok. Både systemet hos a-kasse og jobcenter er jo i udgangspunktet træls. Man modtager det ene brev efter det andet, hvor der står, at hvis ikke man gør dit og dat, så kan man ikke få dagpenge. Så jeg var ret spændt på, hvad der ventede mig, da jeg første gang mødte op hos Frie Funktionærer.
Marianne Tømmerholt holder en lille kunstpause, inden hun fortsætter.
- Jeg blev så glad, fordi jeg mødte nogle skønne mennesker, der ikke på nogen måde var fordømmende, men derimod klar til at give en hjælpende hånd og en kleenex, når det var nødvendigt.

”Det skal nok gå”

Ud over det obligatoriske forløb i a-kassen med møder og opfølgning, har Marianne Tømmerholt også brugt fagforeningen til at få udarbejdet en personlighedstest og fået hjælp til at få udbetalt feriepenge i en kortere ansættelse, hun har været i.
- Jeg havde det rigtig skidt med at blive arbejdsløs, men jeg følte mig godt modtaget og gik altid fra møderne med en fornemmelse af, at det hele nok skulle gå. Jeg mødte optimisme, støtte og vejledning, og de tunge breve med krav, som jeg havde modtaget, blev omsat til kærlig, menneskelig omsorg, forklarer Marianne.

Marianne gav den fuld skrue i sin jobsøgning, og det gav resultat. Hun starter nu i et nyt job som advokatsekretær og har netop brugt de sidste dage af sin ledighed på at være frivillig jobvært på en stor jobmesse i Odense.

Giv det gode videre

- Det var spændende, og jeg mødte rigtig mange mennesker, der står i en situation, jeg selv kender alt for godt.
Jeg talte bl.a. med en kvinde, som var meget deprimeret over sin situation. Vi fik en god snak om muligheder og ansøgninger, og jeg kunne give nogle gode tips videre, som jeg selv har fået. Hun blev så glad og jeg nød at kunne give mine erfaringer videre, fortæller Marianne, der glæder sig over, at der også var nogle til at tage hånd om hende, da hun havde brug for det.