Jesper Fredsgaard Jensen fik hjælp af Frie Funktionærer, da arbejdspladsen løb fra aftale

Arbejdspladsen løb fra aftale

En kontrakt skal følges, også selvom man ikke har lyst. Det havde Jesper Fredsgaard Jensens tidligere arbejdsplads ikke, indtil Frie Funktionærer gik ind i sagen.

I marts 2013 blev Jesper Fredsgaard Jensen ansat som Sales Manager i et firma, der sælger kreditforsikring. Han kom fra en lignende stilling som Key Account Manager. Den nye stilling blev han tilbudt gennem et rekrutteringsbureau. Derfor indeholdt den nye stilling et par goder for at lokke Jesper Fredsgaard Jensen til at sige ja til stillingen.
- Jeg havde været længe i min foregående stilling. Det betød, at jeg havde seks måneders opsigelse. Dem ville jeg ikke opgive uden videre. Derfor forhandlede jeg mig til en opsigelsesperiode på fem måneder i den nye stilling, siger Jesper Fredsgaard Jensen. 
Derudover medfulgte firmabil og betalt telefon, så han havde de bedste muligheder for at passe sit kommende job.

Fritstillet og i nyt job

Efter otte måneder i sit nye job blev Jesper Fredsgaard Jensen i oktober 2013 opsagt fra stillingen på grund af nedskæringer.

Opsigelsen lød på en fritstilling med tre måneders løn samt kompensation for fri bil og telefon, som han efter opsigelsen ikke længere havde adgang til. 
- Jeg rettede henvendelse til min arbejdsplads og henviste til min kontrakt og de fem måneders opsigelse. Det blev også hurtigt rettet, og jeg fik en ny opsigelse med fem måneders løn samt kompensation for bil og telefon, siger Jesper Fredgaard Jensen.

Da han var fritstillet, kunne han frit søge og tage et nyt job, og det gjorde han. Allerede i november havde han sikret sig sin nuværende stilling som Sales Executive hos en anden virksomhed, hvor goder som firmabil og telefon også fulgte med.

Synes han havde fået rigeligt

Den første lønseddel efter opsigelsen fra hans tidligere arbejdsplads kom, og alt så fint ud. Men da lønsedlen for den anden af de i alt fem måneder dukkede op, opdagede Jesper Fredsgaard Jensen, at kompensationen for den inddragede firmabil og telefon ikke var med. 
- Jeg henvendte mig igen til min tidligere arbejdsplads og forklarede dem problemet, men man ville ikke ændre det, på trods af at det stod tydeligt i min opsigelse, at jeg havde krav på kompensationen. Derimod tilbød man, at jeg kunne hente min gamle firmabil og benytte den i perioden, men det havde jeg ingen interesse i.

Jesper Fredsgaard Jensen valgte at ringe til Frie Funktionærer – for kravet i opsigelsen var klart.
- Jeg overvejede, om det var pengene værd, men jeg syntes ikke, de skulle have lov til at løbe fra den kontrakt, de havde lavet med mig. Jeg ville ikke snydes, siger Jesper Fredsgaard Jensen.

Stævning gav skred i sagerne

Frie Funktionærer tog kontakt til den tidligere arbejdsplads – som ikke ændrede mening af den grund. Derfor udformede Frie Funktionærer en stævning, som blev indgivet, da Jesper Fredgaard Jensen havde modtaget sin sidste løn. 
- Vi ville ikke risikere, at de holdt min løn tilbage, hvis sagen udviklede sig. Så kunne der gå år, inden jeg fik pengene. Derfor indgav vi stævningen, da jeg havde modtaget min sidste månedsløn. Da de fik stævningen, gik der en måned, så havde jeg pengene. De ændrede hurtigt mening, da Frie Funktionærer kom på banen, siger Jesper Fredsgaard Jensen.

Opbakning fra start

Der er en anden vægt bag ordene, når fagforeningen henvender sig. 
- Havde jeg selv skullet skrive breve og kæmpe for at få pengene, havde det taget meget længere tid, og arbejdspladsen havde været ligeglad. Men det betyder noget, når der kommer en fagforening på banen, siger Jesper Fredsgaard Jensen og fortsætter:
- De har ressourcerne, og de står stærkere over for virksomhederne, der ved, at fagforeningen går hele vejen, hvis der er hold i sagen, siger han.