Udnyt agurketiden til at finde et nyt job

Udnyt agurketiden til at finde et nyt job

Selvom analyser fra Jobindex.dk viser, at der fra juni til august er færre opslåede stillinger i forhold til resten af året, er der absolut ingen grund til at sætte jobjagten på stand-by.


Det er nemlig en udbredt myte, at jobmarkedet er bevidstløst om sommeren. Du skal bare ændre strategi og udnytte sommerperioden til at komme i dialog med potentielle arbejdsgivere.

Her får du 5 råd til, hvordan du gør:

1. Inviter dig selv på kaffe
Det er rigtigt, at mange virksomheder ikke har ligeså travlt i sommermånederne som i resten af året. Det gælder både NGO’er samt offentlige og private virksomheder, og det kan du drage fordel af. Du kan nemlig udnytte, at de mennesker, der ellers har for travlt til at drikke kaffe med dig, har bedre tid i sommerperioden. Derfor bør du kontakte en række potentielle arbejdsgivere og forsøge at få kaffeaftaler i kalenderen. Det er nemlig en effektiv metode til at gøre opmærksom på dig selv over for potentielle arbejdsgivere.

2. Vær ikke bange
Det kan være grænseoverskridende at ringe og spørge en person, som man ikke kender, om vedkommende har lyst til at drikke kaffe med dig. Det er ganske naturligt, fordi du jo reelt heller ikke ved, hvordan din henvendelse bliver modtaget. Heldigvis kan du dæmpe dine nervøsitet med det faktum, at netværk i højere grad bruges til at besætte job. Med andre ord, hvis du ikke inviterer dig selv på kaffe, så er der bare en anden, der gør det. Og det er i sig selv et argument for at komme i gang med at få kaffeaftaler i kalenderen.

3. Tænk realistisk
Det er nok ikke særligt sandsynligt, at en enkelt kaffeaftale resulterer i, at du bliver tilbudt ansættelse. Men kaffeaftalen er et middel til at gøre opmærksom på dig selv, og det er værdifuldt, også fordi du samtidigt udvider dit netværk.

4. Du skal være direkte
Sørg for at få en kaffeaftale med de rigtige personer i virksomheden. Du skal mødes med personer, der kan forstå dit kompetenceområde, så de herigennem kan vurdere, hvordan du kan skabe værdi for virksomheden. Samtidigt er det vigtigt, at du er tydelig omkring formålet med din henvendelse. Du kommer for at fortælle, hvem du er, og hvad du kan. Det skal du holde fast i.

5. Ringe eller sende en mail?
Selvom det kan virke skræmmende at ringe, er det klart den mest effektive metode, hvis du skal have kaffeaftalen i hus. I en telefonsamtale bryder du nemlig isen lynhurtigt, og du undgår spildtid. En mail kan hurtigt blive slettet eller forblive ulæst i en fjern afkrog af indbakken.

Hvis du er ledig, skal du fortsat være aktivt jobsøgende, også selv om der er færre opslåede job. I stedet kan du skrue op for de uopfordrede ansøgninger og kaffemøderne. I sommerperioden er der ofte mange midlertidige jobs, fordi virksomhederne har brug for en vikar eller feriehjælp for en kort periode. Har du først fået foden inden for, kan det være vejen til ønskejobbet.

Oprettet: 17-07-2018