Ledighed - udviklingen over de seneste 5 år i FFA og øvrige a-kasser

Godt samarbejde sikrer lavere ledighed

En aktiv indsats fra de jobsøgende og relevant faglig sparring har gennem en årrække sikret Frie Funktionærer en ledighed, der ligger langt under gennemsnittet.


2,7 procent. Det er den aktuelle ledighed blandt Frie Funktionærers medlemmer. Et niveau, der ligger langt under gennemsnittet for de andre a-kasser, hvor 3,5 procent står uden et arbejde. Og faktisk har ledigheden blandt Frie Funktionærers medlemmer konsekvent  været lavere end hos a-kasserne generelt de seneste fem år.

- Det er et tal, der bekræfter, at både vi og det enkelte medlem yder en stor indsats for at få ledigheden skiftet ud med et nyt arbejde – og det bør vi være stolte af, lyder det fra forsikringschef Vivi B. Arnoldus.

For ifølge hende er den gode placering netop et resultat af et velfungerende samarbejde og en god dialog mellem de ledige og a-kassens medarbejdere:
- Vi oplever, at de ledige selv tager ansvar og fx allerede ved opsigelsen søger rådgivning hos vores karrierekonsulenter.
 
Det gør, at vi meget hurtigt kan begynde at hjælpe dem videre, og det giver pote, siger Vivi B. Arnoldus.

En ekstra service

Noget af den hjælp, man kan få, er personlig karrieresparring, faglige inspirationsdage for jobsøgende og konkret hjælp til alt fra ansøgning til CV, jobsamtalen og LinkedIn. Tilbud, der er skræddersyet til at optimere jobsøgningen, og som tager hensyn til den enkelte:
- Vi tror på, at mennesker er forskellige, og at det kan være vidt forskellige ting, ledige har brug for hjælp til. Derfor er det vigtigt for os at have en bred vifte af relevante tilbud, forklarer Vivi B. Arnoldus.

Derudover er der i a-kassen også meget fokus på opfølgning med blandt andet personlige fokussamtaler – noget som også skal være med til at sikre den lavere ledighed blandt Frie Funktionærers medlemmer:
- Vi forsøger at tænke ud over lovgivningens rammer, tilbyde noget ekstra og samarbejde med den enkelte om netop deres jobsøgningsforløb, siger forsikringschefen og fortsætter:
- Her er de lediges egen motivation og indsats også afgørende. Jo flere skud, vi har på mål, jo større er chancen også for at score et nyt job – og vi er heldigvis gode til at spille på samme hold. 

Oprettet: 28-05-2018