Emma Wilson var i praktik som journalist hos Frie Funktionærer

Emma blev klogere på sin fremtid

15-årige Emma Wilsons erhvervspraktik gav hende et lærerigt indblik i, hvad der er i udsigt efter studielivet.


Da Emma trådte ind over dørtærsklen hos Frie Funktionærer på den første dag af sin praktikuge, var hun spændt på, hvad der ventede hende:

- Jeg valgte at komme i praktik som journalist, fordi jeg altid har været glad for at skrive og møde nye mennesker. Jeg håbede, at jeg efter praktikforløbet fik en fornemmelse af, hvordan hverdagen ser ud som journalist.

Ud i virkeligheden

I løbet af praktikugen var Emma med til at tage sig af de daglige opgaver i kommunikation. Hun postede bl.a. opslag på virksomhedens instagram-profil og lavede interviews til medlemsmagasinet.

- Jeg synes, det var enormt spændende at være i praktik. Det var rart at løfte hovedet fra tunge skolebøger og komme ud på en rigtig arbejdsplads og opleve, hvordan min hverdag måske kunne være i fremtiden.

Sjov og mange deadlines

Emmas erhvervspraktik bød på flere sjove opgaver, men det gav også stof til eftertanke at være en del af holdet i afdelingen og få indblik i de daglige udfordringer.

- Det kom bag på mig, hvor svært det var at holde styr på så mange ting samtidig. Det er spændende at få lov til at lave mange forskellige ting, men jeg tror også, det er svært at holde styr på alle de forskellige deadlines, fortæller Emma, som efter praktikforløbet alligevel er sikker på, at journalistik godt kunne være fremtiden for hende.

Tag i praktik

Hun vil klart anbefale andre unge og gribe enhver chance for at komme i praktik og giver gerne sine bedste tips til et godt praktikophold videre:

- Smil og vær klar på nye udfordringer. Skriv nogle ansøgninger og aflever dem i hånden til praktikstedet, så de kan få et godt førstehåndsindtryk af dig. Det er også vigtigt at huske på, at praktikken ikke nødvendigvis er spildt, selv om det ikke føles som det rigtige for dig. Det kan også være med til at give en afklaring på dit uddannelsesvalg.

Oprettet: 23-01-2018