Dagpengemodtagere lever op til reglerne, viser ny måling og smiley-ordning

Dagpengemodtagere lever op til reglerne

Drop skrønen om dovne ledige. En ny måling dokumenterer nemlig, at dagpengemodtagere søger de job, de skal, og lever op til reglerne.


Hvis man får dagpenge, skal man også aktivt søge job – og det gør de danske ledige i høj grad. En ny måling fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at over 96 % af de ledige registrerer deres jobsøgning i Joblog på jobnet.dk til tiden.

- Det er vi glade for, for det bekræfter netop det, vi allerede godt vidste – nemlig at de ledige er yderst aktive i jagten på et job, siger Vivi B. Arnoldus, der er forsikringschef i Frie Funktionærers a-kasse.

Målingen er lavet i samarbejde med a-kasserne og Danske A-kasser og tager udgangspunkt i en undersøgelse af de lediges jobsøgning i juni måned sidste år. Den viser også, at de fire procent, som i lige netop den måned ikke havde levet op til reglerne, hurtigt er tilbage på rette spor:

- Ofte skyldes den manglende opdatering af jobloggen ren forglemmelse, eller at der har været et par dage i ugen med afløserjob eller fx ferie, siger Vivi B. Arnoldus og fortsætter:
- Derfor kan vi hurtigt og med effektiv vejledning og samtale hjælpe de ledige til at få registreret det, de mangler i jobloggen. Samlet set er det få, der ikke får joblogget til tiden, og det er vi stolte af både på vores egne og ledige medlemmernes vegne.

FAKTA 

  • Det er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der står bag den nye Smiley-ordning.
  • Ordningen uddeler smileyer til a-kasserne ud fra, hvor gode de ledige hos dem er til at overholde kravene om aktiv jobsøgning og registrere deres aktivitet i deres joblog på jobnet.dk.
  • 96 % af de ledige registrerer jobsøgningen til tiden. De resterende er med hjælp fra a-kasserne hurtigt tilbage på sporet.
  • Læs mere om krav til jobsøgning.

Oprettet: 30-01-2018