Bortvist for at spille golf

Bortvist for at spille golf

Ulrich Busch blev bortvist for at spille golf i arbejdstiden. Nu er der faldet dom i sagen, og arbejdsgiver skal betale 380.000 kroner i erstatning.


Sagen startede i august sidste år, da chefen ulovligt havde overvåget Ulrich Buschs GPS og via den set, at han flere gange var på golfbanen i dagtimerne. Derfor mente ETU Forsikring ikke, at han havde passet sit arbejde ordentligt, og de smed en bortvisning på bordet.

- Jeg var ansat uden faste mødetider, men med fuld fleksibilitet, og reelt har jeg i praksis stået til rådighed nærmest døgnet rundt. Derfor var det dybt frustrerende at blive beskyldt for det modsatte, fortæller Ulrich Busch.

Ulrich kontaktede Frie Funktionærers juridiske afdeling, der mente, at han havde en god sag. Argumentet fra arbejdsgiveren var under al kritik, og i retten lagde juridisk chef Claus Carstensen derfor netop vægt på, at flekstid giver ret til at tilrettelægge arbejdsdagen mere frit.

- Når kontrakten er uden faste mødetider, kan man ikke bortvise folk for at arbejde på atypiske tidspunkter, siger advokat Claus Carstensen og fortsætter:

- Vores medlem passede sit job og løste opgaverne tilfredsstillende og til tiden. Så er det egentlig lige meget, om det blev gjort formiddag, eftermiddag eller aften.

Den konklusion var byretten i Sønderborg også enig i, og dommen lød, at bortvisningen var ubegrundet og dermed ulovlig.

Principiel afgørelse

Dommen er nu stadfæstet af landsretten, og ETU Forsikring er dømt til at betale Ulrich Busch godt 380.000 kroner for manglende løn, pension og feriegodtgørelse samt erstatning.

- Det er en principiel afgørelse, der sikrer alle ansatte med fleksible arbejdstider en høj grad af frihed til selv at tilrettelægge arbejdsdagen uden at risikere at miste jobbet, siger juridisk chef Claus Carstensen i et interview til DR.

Oprettet: 07-03-2018