Vælg uddannelse, der ikke fører til arbejdsløshed

Vælg en uddannelse med lav ledighed

Når du skal vælge uddannelse, skal du først og fremmest gå efter dine interesser, men det er også en god idé at se på, hvor der er arbejde.


En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at mere end 13 procent af alle nyuddannede i 2015 gik ledige i et halvt år eller mere, efter at have afsluttet deres uddannelse.

Ledigheden er højest ved korte videregående uddannelser. Her var 19,4 procent af de uddannede ikke kommet i arbejde efter et halv år i 2015. De højtuddannede følger dog lige efter med en arbejdsløshedsprocent på 18,5 procent efter et halvt år.

Hvad skal du studere, for at komme i job?

Du skal først og fremmest finde noget, du interesserer dig for, men det kan også være en god ide at se på, hvor der er arbejde. Det er ikke sjovt at gå i skole så mange år, som vi nu engang gør, for at blive arbejdsløs. Der findes flere hjemmesider, hvor man kan få et overblik over, hvor der mangler arbejdskraft. På www.arbejdsmarkedsbalancen.dk kan du se, hvor der er gode jobmuligheder.

Robotvirksomhederne mangler dig

Især i robotindustrien er der brug for arbejdskraft. Nye tal viser, at robotvirksomheder ikke kan tiltrække den arbejdskraft, de har brug for inden for bl.a. it, programmering og lager. I 2016 mente 80 procent af virksomhederne, at manglen på kvalificeret arbejdskraft var det største problem.

Oprettet: 09-02-2017