Succesfuldt videoprojekt fortsætter

Succesfuldt videoprojekt fortsætter

At supplere den skriftlige ansøgning med et video-CV øger chancerne for succes i jobsøgningen, viser et pilotprojekt. Tilbuddet gøres derfor permanent for alle medlemmer med lønsikring.


En kort video, hvor du fortæller om dig selv, dine jobmål og spidskompetencer kan gøre forskellen, når du søger nyt arbejde. Det oplevede Karsten Sørensen i hvert fald, da han i foråret deltog i et pilotprojekt om video-CV.

- En video giver et meget mere autentisk billede af, hvem jeg er, fordi den serverer alle informationer meget nemmere og mere livligt. På den måde får modtageren et bedre indtryk af mig, end hvis de kun havde haft mine ord på skrift, siger den 42-årige Account Manager.

Pilotprojekt

Sammen med 14 andre testede han effekten af et video-CV som supplement til den klassiske ansøgning. Efter at have fået hjælp til at forberede en præsentation tog det ca. 30 minutter at filme, hvorefter han godt halvanden uge senere modtog en velredigeret og skarpvinklet video til at bruge i jobsøgningen.

Da pilotprojektet sluttede, havde halvdelen af deltagerne fundet et nyt arbejde – en af dem er Karsten Sørensen, og for ham er der da heller ingen tvivl:

- Videoen gjorde en stor forskel – det var nærmest som om, jeg fik flere muskler at spille med. Med den kunne jeg skille mig mere ud i bunken af ansøgere, og det tror jeg også klart har været en fordel for mig, siger han.

Video giver et forspring

Den samme oplevelse havde karriererådgiver Anne Schmidt, der i projektet havde til opgave at hjælpe de ledige med at skarpvinkle deres præsentation. Det er nemlig også hendes indtryk, at et video-CV er en stor hjælp i jagten på et nyt job.

- Flere arbejdsgivere har direkte meldt ud, at de ønsker at modtage video-CV, og derudover er det en unik mulighed for at give et personligt indtryk, der er svært at formidle på skrift i en ansøgning, siger Anne Schmidt

Permanent tilbud

Tilbuddet gøres nu permanent for alle, der har en lønsikring – noget karriererådgiveren er overbevist om, vil styrke den enkeltes karrieremuligheder:

- På den måde kan vores ledige få et forspring og skille sig ud i bunken af ansøgere, og derfor er det et tilbud, som vi har valgt at give alle vores lønsikrede som en del af det karriereforløb, vi ellers tilbyder.

Det er Karsten Sørensen enig i. Derfor vil han klart anbefale alle ledige at prøve det af – også selvom man måske skal overskride en personlig grænse ved tanken om at skulle filmes:

- Hvis man får muligheden, skal man uden tøven sige ja. En video giver et meget bedre indtryk af, hvem du er, end hvis du nøjes med en skriftlig ansøgning – og derfor er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det kun kan være en fordel for alle, siger han.

Oprettet: 31-08-2017