Restferie for ferieåret 2016/2017

Har du restferie?

Den 30. april 2017 udløber det nuværende ferieår. Hvis du har restferie for ferieåret 2016/17, kan du stadig nå at holde ferien inden den 30. april 2017.


Tast din ansøgning på Mit Frie, så snart du har planlagt din restferie. Hvis du sender den hurtigt, udbetaler vi feriedagpengene til din NemKonto en uge inden, ferien starter.

Har du holdt ferie i ferieåret fra 1. maj 2016, som du ikke har fået løn eller feriepenge for, har du mulighed for at søge om feriedagpenge, hvis du har optjente dage med feriedagpenge. Når du ansøger om feriedagpenge efter, at ferien er holdt, udbetaler vi feriedagpengene hurtigst muligt.

Søg senest den 31. maj 2017

Hvis vi ikke har modtaget din ansøgning om feriedagpenge senest den 31. maj 2017, mister du din ret til feriedagpenge. Bemærk, at restdage med feriedagpenge ikke kan overføres til det nye ferieår.

Er du ledig, skal du give dit jobcenter besked om, at du holder ferie. Vær opmærksom på, at du skal give besked om din ferie senest 14 dage før, du holder den.

Overførsel eller udbetaling af ferie

Ifølge ferieloven har man ret til at overføre sin restferie. Denne mulighed gælder ikke for feriedagpenge fra a-kassen. Hvis du ikke når at holde dine feriedage inden den 30. april 2017, kan dine feriedagpenge hverken overføres eller udbetales, men går tabt.

Har du optjent ferie hos en arbejdsgiver, er der mulighed for – efter aftale med arbejdsgiveren - at overføre den 5. ferieuge til næste ferieår. I særlige tilfælde kan dine feriepenge optjent hos arbejdsgiver blive udbetalt uden, at du holder ferien. Det gælder fx den 5. ferieuge. Men der vil ske modregning, hvis du har modtaget ydelser fra a-kassen eller kommunen i samme ferieår (perioden 01.05.16 – 30.04.17). Fratræder du et job senest ved ferieårets udløb den 30. april 2017, vil du også kunne få dine feriepenge udbetalt. Der vil ske samme modregning, som ved udbetaling af den 5. ferieuge.

Læs mere om reglerne for restferie

Oprettet: 23-03-2017