Regeringen sylter arbejdsskadesager

Regeringen sylter arbejdsskadesager

Der er behov for et nyt system, der kan give danskerne en sikkerhed for, at arbejdsskadesagerne fremover vil blive behandlet langt hurtigere.


Arbejdsskader spænder mellem alt fra simple småskader eller et forstuvet knæ til alvorlige traumer og posttraumatisk stress. Men er du så uheldig selv at blive ramt, skal du ikke kun kæmpe med det, men også for at få den erstatning, du har krav på. Ventetiden for at få behandlet sin skadesag hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring er nemlig rekordlang.

I gennemsnit er ventetiden steget med to måneder de seneste to år, og i visse typer af sager risikerer man at skulle vente i langt over et år på at få en afgørelse. Det er under al kritik.

Mange må flytte fra hus og hjem

Hvis man er sygemeldt med en arbejdsskade, så påvirker det - ud over ens helbred og humør - også den enkeltes privatøkonomi.

Man går fra sin almindelige løn til i stedet at modtage sygedagpenge - en nedgang, der for de fleste er væsentlig og som i sidste ende kan resultere i at man må flytte fra hus og hjem, fordi regningerne ikke kan betales.

Mister tilknytningen til arbejdsmarkedet

Derudover har en beregning fra Dansk Arbejdsgiverforening også tidligere vist, at en længere sagsbehandlingstid øger risikoen for, at man mister sin tilknytning til arbejdsmarkedet.

Derfor er det kritisabelt, at danskere med en arbejdsskade skal vente så utrolig lang tid på at få den erstatning, de har krav på.

På tide med et nyt system

Siden 2016 har der i regeringsgrundlaget stået om arbejdsskadesystemet, at det er "præget af en række udfordringer", at "sagsbehandlingstiderne er for lange", og at man derfor ville "komme med et oplæg til et nyt og mere moderne arbejdsskadesystem".

Det er en hån mod dem, der er ramt af en arbejdsskade, at det siden da kun er gået den forkerte vej, og derfor synes vi i Frie Funktionærer, det er på tide, at løftet om forandring nu indfries. Med øget fokus, flere ressourcer og ikke mindst et nyt system, der kan give danskerne en sikkerhed for, at sagerne fremover vil blive behandlet langt hurtigere. Andet kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Debatindlæg af juridisk chef Claus Carstensen, bragt i Fyens Stiftstidende den 15. august 2017

Oprettet: 15-08-2017