Kan du leve af 18.395 kroner pr. måned

Kan du leve for 18.403 kroner pr. måned?

For rigtig mange er svaret nej, og derfor får de et problem, hvis de pludselig mister jobbet og må skifte den faste løn ud med dagpenge.


De senere års forringelser på dagpengeområdet har resulteret i, at dagpengene for mange ikke er et tilstrækkeligt alternativ til at være lønmodtager. 18.633 kroner før skat er ofte ikke nok til at kunne betale både terminen på huset, alle andre faste udgifter og samtidig have råd til at tage børnene med i svømmehallen eller biografen af og til. 

Tilkøb en lønsikring

Det har fagbevægelsen også indset, og derfor tilbyder langt de fleste a-kasser efterhånden medlemmerne at tilkøbe en lønsikring, så man ikke risikerer at skulle gå fra hus og hjem i tilfælde af arbejdsløshed.

Lønsikringer har ellers længe været et udskældt produkt. Beskyldt for at være forbeholdt den rigeste del af befolkningen og dermed usolidarisk og med til at skabe et A-og et B-hold blandt ledige.

Men efterhånden er det gået op for kritikerne, at der ikke er nogen vej udenom. Nogle a-kasser har også en kollektiv lønsikring, så alle er omfattet. For os er det afgørende, at den enkelte lønmodtager kan træffe sit eget valg af, hvilken indkomst der er tilstrækkelig i tilfælde af arbejdsløshed.

Du kan sikre både din løn og karriere

En ting er økonomien, noget andet er vigtigheden af at sikre karrieren, så man hele tiden har de kvalifikationer, der er nødvendige på et arbejdsmarked i forandring. En løbende karrieresparring er den del af pakken, og den giver grundlaget for en afklaring af kvalifikationer og opgaver og er samtidig med til at afværge, at en mulig opsigelse bliver afsættet til nye udfordringer i stedet for kun at være en trist oplevelse.

Lønsikring er kommet for at blive, fordi alternativet ikke er tilstrækkeligt, og vi kan ikke forvente, at dagpengesystemet bliver markant forbedret. Derfor vil det klæde det politiske liv at gå til emnet med åben pande og erkende, at dagpengebeløbet er for lavt for mange lønmodtagere, og at en stor del af befolkningen derfor reelt har brug for større fleksibilitet i forsikring mod arbejdsløshed, fx i en lønsikring, hvor fokus er på medlemmernes reelle behov.

Lønsikring med og uden a-kasse

Hos Frie Funktionærer tilbyder vi to forskellige lønsikringsprodukter. Du kan vælge at tegne en supplerende lønsikring og få op til 20.000 kroner oveni dagpengene. Frie Funktionærers supplerende lønsikring er i øvrigt blevet kåret som den bedste på markedet af Forbrugerrådet Tænk. 

Ønsker du at være helt fri af de offentlige regler under ledighed, skal du vælge vores fri lønforsikring, som kan sikre dig op til 40.000 kroner pr. måned.

Ønsker du at høre mere om vores lønsikring, kan du kontakte os på telefon 63 13 86 50. 

Oprettet: 08-05-2017