Hold øje med dine kolleger og undgå, at de bliver sygemeldt pga. stress

Hold øje med dine kolleger

Hver dag er 35.000 danskere sygemeldt med stress. Et højt antal og et antal, der forventes at stige. Ifølge verdensorganisationen WHO bliver stress en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020.


Definitionen på stress er ikke entydig, og derfor kan det være svært at spotte stress hos en person, før det bliver sagt i forbindelse med en sygemelding.

Hvad kan vi gøre?

Vi bør alle forsøge at bekæmpe stressen. Det kan vi bl.a. ved at holde øje med vores kolleger. Søvnbesvær, sygefravær og dårlig trivsel er blot nogle af de mange røde lamper, som man kan kigge efter hos en kollega. Lamperne blinker muligvis kun for en periode, men det er vigtigt at få sagt til, når de blinker, så de kan blive slukket hurtigt igen.

Stresstrappen

Stresstrappen kan bruges som et middel til at spotte stress hos en kollega. Trappen inddeler processen fra trivsel til alvorlig stress i fem faser. Kendskab til de fem faser kan gøre det nemmere at spotte stress hos dine kolleger og dig selv. Stresstrappen nedenfor er udarbejdet af Marie Kingston og Malene Friis.

Stresstrappen Marie Kingston Og Malene Friis 700 336

Få hjælp under sygdom

Skulle det ende med en sygemelding pga. stress, så husk, at du som medlem af Frie Funktionærers fagforening kan få målrettet hjælp til at håndtere sygdomsforløbet. Fagforeningens repræsentanter hjælper dig fx med at forstå reglerne, rådgiver om dine muligheder, kan være bisidder ved møder med kommunen og assistere med anke og klager over afgørelse i din sagsbehandling.

Har du akut brug for hjælp under sygdom, kan du kontakte Frie Funktionærers juridiske afdeling direkte på telefon 63 13 85 50 eller sende en mail til juridisk@f-f.dk.

 

Oprettet: 10-03-2017