Hjælp din kollega godt i gang efter ferien

Hjælp din kollega godt i gang efter ferien

Du har sikkert dine egne metoder til at komme godt i gang efter ferien, men har du nogensinde overvejet, hvordan du kan hjælpe din kollega med at få en god opstart?


Sommerferien er i fuld gang for nogen. For andre er den lige om hjørnet. Selvom det er helt normalt at opleve de første arbejdsdage som værende lidt hårde at komme igennem, kan overgangen fra ferie til job for nogle mennesker virke kaotisk og uoverskuelig. Derfor er det værd at tænke lidt over, om du kan gøre noget for at hjælpe din kollega med at få en god start efter ferien, så ikke alt den opsparede energi forsvinder, inden første arbejdsdag er slut.

Vi har derfor samlet fem gode råd til, hvordan du tager godt imod din kollega, når han/hun kommer tilbage fra ferie.

1. Skab en god velkomst

Vis begejstring over, at din kollega er kommet tilbage. Fortæl, at vedkommende har været savnet. Spørg ind til ferien, men undgå at spørge, om han/hun har fået lavet alle de ting, som var planlagt inden ferien.

2. Giv dem tid

Respekter, at din kollega skal have tid til at lande på arbejdspladsen, inden du overleverer alle de kommende opgaver.

3. Tilbyd din hjælp

Ofte ligger der mange uløste opgaver og venter, når man kommer hjem fra ferie. Hvis du selv har tid og overskud, så tilbyd at hjælpe din kollega med at få løst nogle af opgaverne.

4. Spred ikke dine bekymringer til kollegaen

Mens din kollega har været på ferie, har du måske haft nok at se til på kontoret. Selvom det kan være fristende at fortælle om alt, hvad du har lavet eller lufte din utilfredshed med det, der ikke har fungeret, er det ikke dét, din kollega har behov for, lige efter at være vendt tilbage fra ferie. 

5. Giv ikke kollegaen skyldfølelse

Det er muligt, at afdelingen er kommet bagud med opgaverne i ferietiden, og det kan også sagtens være, at du har været nødt til at arbejde lidt længere, mens din kollega har været på ferie. Men husk, at ferien skal afholdes før eller siden. Lad derfor være med at give din kollega skyldfølelse over, at arbejdsopgaverne har hobet sig op, mens vedkommende har været på ferie.

Oprettet: 19-07-2017