Henne Mølle Å Badehotel har fået guldmedalje i økologi

Vores badehotel har fået guld i økologi

Over 90 procent af menuen på Henne Mølle Å Badehotel, som ejes af Frie Funktionærer, er økologisk. Derfor får de som det første badehotel i Danmark nu Fødevarestyrelsens guldmærke.


Uanset om det er den lokale mælk eller vaniljestænger fra Madagaskar, er det bæredygtigt produceret. For Henne Mølle Å Badehotel prioriterer økologien højt og har derfor netop modtaget Fødevarestyrelsens spisemærke i guld-kategorien.

- Det er noget, vi har arbejdet målrettet på i flere år, og derfor er vi meget stolte af endelig at kunne hænge guldmærket op på døren, siger hotelleder Casper Rosendahl.

Anerkendelsen bekræfter, at over 90 procent af ingredienserne i badehotellets menu, er økologiske – men det har været en udfordring at nå hertil:

- En af de største forandringer er, at vi er gået fra at købe kød i enkeltdele til at få halve dyr hjem og så bruge alt derfra. Derudover er der varer, der er svære at skaffe i store mængder – fx økologisk øl, som vi faktisk løb tør for sidste sommer.

Lokale fødevarer

Men ved at prioritere lokale fødevarer, øge antallet af leverandører, og begynde at producere fx skæreost selv, er det nu lykkedes at blive næsten helt økologisk. Det håber den stolte hotelleder kan være en inspiration for andre:

- Vi lever midt i og af naturen, og derfor vil vi gerne passe så godt på den som muligt. Det er vi et eksempel på, at man sagtens kan, og at det faktisk ikke er så besværligt at prioritere økologi – og det håber vi da breder sig til andre hoteller, siger Casper Rosendahl.

Fakta 

  • I alt 11 spisesteder i Danmark har Fødevarestyrelsens guldmærke i økologi. Henne Mølle Å er det første badehotel.
  • For at få guldmærket skal mellem 90 og 100 procent af fødevarerne være dokumenteret økologiske.
  • Det er Økologisk Landsforening, der i dag har overrakt guldmærket til Henne Mølle Å Badehotel.
  • Frie Funktionærer ejer Henne Mølle Å Badehotel. Som medlem opnår du derfor en særlig medlemsrabat.

Læs mere og book dit ophold på www.hennemoelleaa.dk

Oprettet: 29-03-2017