Camille Nielsen har kæmpet halvandet år for at få sine feriepenge

Halvandet års kamp for 345 kroner

I 2015 arbejdede Camilla Nielsen som julehjælp i en butik i Odense. Halvandet år senere kæmper hun stadig for at få sine feriepenge udbetalt.


Det var kun tænkt som et tidsbegrænset fritidsjob, men for 20-årige Camilla Nielsen endte ansættelsen som assistent i butikken Smovseriet i Rosengårdcenteret i et tovtrækkeri om feriepenge.

- Det er virkelig frustrerende, at det skal tage så lang tid og vokse til så stor en sag. Det er så unødvendigt, fordi det er så lille et beløb, og det gør mig faktisk rigtig vred, at min tidligere chef prøver at snyde mig, fortæller hun.

For selvom det kun er 345 kroner, som butikken skylder hende, så er sagen efterhånden kommet til at handle om meget mere end pengene.

- Det er blevet en principsag for mig. Jeg er blevet opdraget til, at man ikke må snyde andre, og derfor vil jeg heller ikke finde mig i selv at blive uretfærdigt behandlet på den her måde, siger Camilla Nielsen.

Går nu rettens vej

Siden det i foråret 2016 gik op for hende, at feriepengene manglede på kontoen, har både Camille Nielsen og hendes far gentagne gange kontaktet Smovseriet. Både via mails og ved at møde op i butikken har de forsøgt at få dem til at betale de 345 kroner, men endnu uden held.

- Deres undskyldning har været, at der ikke var styr på NemID, eller at bogholderen var på ferie. Men nu er der gået så lang tid, at det tydeligvis bare har været søforklaringer, og jeg vil ikke finde mig i mere.

Camilla har heldigvis et gratis medlemskab af Frie Funktionærer, og hun har derfor kontaktet juridisk afdeling, som har sendt sagen videre til fogedretten.

- Det er vores mulighed for at få den tidligere arbejdsgiver dømt til at betale de penge, vores medlem har krav på, siger advokatfuldmægtig Tina Christesen og fortsætter:
- Desværre ser vi tit, at arbejdsgivere forsøger at snyde unge ansatte, og derfor er det så vigtigt for os at føre sagen og statuere et eksempel over for virksomheden.

Vil sætte et eksempel

For Camilla Nielsen har det været en lettelse at kunne parkere striden om de 345 kroner på nogle andres skrivebord:

- Det har fyldt meget, at jeg hele tiden har skullet opsøge Smovseriet og presse på for at få mine penge. Men nu, når sagen er sendt i retten, så ved jeg, at der kommer en afgørelse, og jeg glæder mig til at få sat det punktum, siger hun.

Ikke mindst for også at kunne vise sine jævnaldrende, at man ikke skal give op.

- Bare fordi man er ung og måske ikke er så erfaren på arbejdsmarkedet, skal man ikke finde sig i hvad som helst. Derfor har jeg ikke tænkt mig at give op, før sagen er vundet.

Oprettet: 16-03-2017