Fyraftensmøde om fremtidens arbejdsmarked

Fremtidens arbejdsmarked

Frie Funktionærer har for nylig haft besøg af en fremtidsforsker på Sjælland, Fyn og i Jylland, hvor vi sammen med medlemmerne blev klogere på udsigterne for fremtidens arbejdsmarked.


En undersøgelse viser nemlig, at hver anden lønmodtager i dag sidder i en stilling, som inden for 10-15 år automatiseres og forsvinder fra arbejdsmarkedet. Bliver du også blæst bagover, når du hører om varsler som denne? 

Forandringens betydning for den enkelte

Hvorvidt undersøgelsens prognose holder stik, vil tiden vise - men i mellemtiden gør den enkelte lønmodtager klogt i at forholde sig til det faktum, at arbejdsmarkedet er i forandring. For hvordan skal den enkelte forholde sig til emner som kunstig intelligens, robotter og udviklingsprojekter vs. ”fast” arbejde? Og hvordan sikrer man sine kompetencer på et arbejdsmarked i forandring? Det har fremtidsforsker Anne-Marie Dahl givet sine bud på i sit oplæg om fremtidens arbejdsmarked - og foruden at være spændende og interessante, synes mange af Anne-Maries pointer relevante selv for arbejdsmarkedet i sin nuværende form.

Fremtidens kompetencer

Særligt de personlige kompetencer - især evnen til at arbejde dynamisk - er ifølge både Frie Funktionærers karriererådgivere og fremtidsforskeren vigtige for at sikre sin plads på fremtidens arbejdsmarked. Her får du Anne-Marie Dahls bud på fremtidens kompetencer:

  • Fagfaglighed, basisviden, Perfect English, IT-kompetencer.
  • Fra ekspert til flexpert - tænke innovativt - nye løsninger.
  • Kombinere viden innovativt med andre enere.
  • Følelsesmæssig intelligens, relationsskabelse, interkulturelle kompetencer.
  • Virtuelle kompetencer - ikke kun "knap" kompetencer.
  • Projektorienteret, ingen fagskel, skiftende teams, zappe ind og ud, administrere egen tid, teamwork!
  • Iværksætteri, netværkeri.
  • Stresskompetencer - kapere uforudsigelighed.
  • Fra lineær til livslang læring, evig opdatering.

Vi er her for vores medlemmer

Det er altafgørende for os i Frie Funktionærer at omfavne de nye ændringer på arbejdsmarkedet og holde os opdaterede på de nye muligheder, der opstår i kølvandet på ændringerne. Sådan sikrer vi, at vi kan tilbyde hvert af vores medlemmer en god og personlig rådgivning, så den enkelte står stærkt på et arbejdsmarked i forandring.

- I Frie Funktionærer tror vi på, at det at tage ansvar for eget arbejdsliv vil hjælpe vores medlemmer i omstillingsprocessen, når den digitale udvikling vender op og ned på arbejdsmarkedet. Ansvaret indebærer, at den enkelte forholder sig til den teknologiske udvikling og imødekommer den med en individuel tilegnelse af nye specialiserede kompetencer, udtaler Frie Funktionærers direktør, Jørgen G. Jørgensen.

Oprettet: 05-04-2017