Jobsøgningsworkshops

A-kasse og lønsikring i fælles front

Fremover kan ledige medlemmer af Frie Funktionærer få endnu bedre hjælp. Flere afdelinger slår sig nemlig sammen om at holde fælles kurser – og det har klare fordele.


Ved at arbejde sammen og kombinere kompetencerne, kan hjælpen til de ledige kun blive bedre. Det er tankerne bag et nyt samarbejde på tværs af afdelinger i Frie Funktionærer. Helt konkret er det a-kassen og lønsikring, der har slået sig sammen om at tilbyde kurser i forbindelse med jobsøgning. Tilbuddet gælder alle medlemmer, uanset om man er i opsigelsesperiode eller ledig, og der er høje forventninger til det nye samarbejde:
- Vi gør det her for de lediges skyld. Formålet er at hjælpe dem endnu hurtigere i arbejde, og det tror vi på, vi kan gøre, når flere arbejder sammen om at løse opgaven, siger Iben Malling, der er teamleder i medlemsaktiviteter, som arrangerer møderne.

Første workshop skudt i gang

De første af de fælles workshops er allerede blevet afholdt som halvdagsmoduler, der går i dybden med blandt andet at skrive ansøgning, sælge sig selv til jobsamtalen, og hvordan det at aktivere sit netværk mere kan være vejen til et nyt job. En af dem, der har deltaget, er 56-årige Connie Dybro.
- Jeg synes, det har været nogle rigtig gode og brugbare kurser. Noget af det, jeg tager med derfra, er en ny gejst i jobsøgningen og konkrete idéer til, hvordan jeg fx kan optimere min LinkedIn-profil, siger hun.

Flere guldkorn

På de fælles kurser bliver ledige skiftevis mødt af ansatte fra både Frie Funktionærers A-kasse og Lønsikring. De holder oplæg og kommer med råd og vejledning, og netop det, at der er mulighed for at møde ansatte fra forskellige afdelinger, oplever de ledige som en fordel:
- Selvom rådgiverne sidder med det samme fagområde, så kommer de med forskellige tilgange til opgaven og hver sine guldkorn. På den måde supplerer de hinanden rigtig godt, siger Connie Dybro og fortsætter:
- De her kurser har i hvert fald kickstartet min jobsøgning på ny og lært mig en masse, jeg ikke vidste i forvejen, så det er helt klart noget, jeg vil anbefale til andre.

Det glæder teamlederen, der netop også håber, at flere vil benytte sig af den nye mulighed:
- Jo mere viden om, hvad der virker, jo større sandsynlighed er der for at sikre sit næste drømmejob. Derfor er det her en god mulighed for ledige og noget, vi vil fortsætte med at tilbyde i lang tid fremover, siger Iben Malling.

Læs mere og tilmeld dig vores jobsøgningsworkshops

Oprettet: 01-09-2017