Virksomheder udnytter unge ved sygdom - De får ingen løn

Mange unge med fritidsjob bliver snydt for løn eller dagpenge under sygdom

Unge med fritidsjob har krav på løn under sygdom, hvis de har været ansat som funktionær, fx i butik, og arbejder minimum 8 timer om ugen i gennemsnit.


Desværre har mere end halvdelen af de 13-17-årige danske unge oplevet ikke at få løn fra deres fritidsjob under sygdom. Årsagen er typisk, at arbejdsgiver ikke er opmærksom på reglerne.

18 % af fritidsjobberne oplever også, at de selv skal finde en afløser, når de er syge, selv om arbejdsgiveren ifølge reglerne ikke kan forlange dette.

Arbejder unge i job, som ikke er omfattet af funktionærloven, kan de under sygdom have krav på dagpengesatsen, dog maksimalt timelønnen. De skal have været ansat uafbrudt hos samme arbejdsgiver i de seneste 8 uger og i denne periode have arbejdet minimum 74 timer.

Få hjælp hos Frie Funktionærer
Gennem et studiemedlemskab af Frie Funktionærer kan du gratis få hjælp af vores advokater og jurister, hvis du oplever ikke at få løn under sygdom eller bliver bedt om selv at finde en afløser.

Det eneste du skal gøre for at få hjælp, er at ringe til os på 63 13 85 50 eller sende en mail til fifu@f-f.dk.

Hjælp dine venner og få gratis biobilletter 
Har du en ven, der ikke er gratis medlem af Frie Funktionærer, kan du anbefale ham eller hende til at blive medlem. Vi sender dig to gratis biografbilletter, når din ven har meldt sig ind. Du kan nemt anbefale os til din venner på Tip en ven/gratis-medlem.

Oprettet: 15-11-2016