Selvbook samtaler med a-kassen

Undgå at miste dagpenge - husk at booke samtaler

Den 1. september 2016 blev det indført, at ledige selv skal booke sine samtaler i Jobcentret og rådighedssamtaler i a-kassen.

Samtaler i jobcenter

I de første seks måneder skal man til samtale hver måned. Herefter hver 3. måned. Den første samtale bliver man inviteret til af jobcentret. De efterfølgende samtaler skal man selv booke. På Min side på jobnet.dk fremgår det, hvornår man senest skal booke sin næste samtale.

Samtaler i a-kassen

I løbet af det første halve års ledighed skal man til to rådighedssamtaler i a-kassen. Begge samtaler skal man selv booke. Vi sender en e-mail med besked om at booke et møde. Vi sender også en reminder på sms. Det er derfor vigtigt, at a-kassen har din korrekte mailadresse og mobilnummer.

Hos Frie Funktionærer har medlemmerne i flere år kunnet booke rådighedssamtalen, og det har været en service, som medlemmerne har været glade for. Jo hurtigere man får booket sin samtale, jo flere ledige tidspunkter er der.

Manglende selvbook => afmelding som ledig

Et alvorligt element i den nye pligt til selvbook er dog, at man automatisk bliver afmeldt som ledig, hvis man ikke får booket sin samtale inden for fristen.Det vil sige, at man mister sine dagpenge, indtil man igen tilmelder sig og får booket sin samtale.

Oprettet: 20-09-2016