Tillykke til Henne Mølle Å Badehotel

I dag er det 80 år siden, at Henne Mølle Å Badehotel officielt blev indviet. Siden 1987 har Frie Funktionærer ejet badehotellet, og vi markerer fødselsdagen med et historisk indblik i badehotellets rivende udvikling.

Tegnet af PH

Henne Mølle Å Badehotel er tegnet af den verdensberømte arkitekt Poul Henningsen. PH ønskede at skabe et fristed, som naturligt og ubemærket skulle være en del af det smukke klit- og hedelandskab ved Vesterhavet. 

Derfor blev Henne Mølle Å Badehotel opført og indviet den 18. juli 1936. Siden da har Henne Mølle Å Badehotel fungeret som et moderne fristed og kulinarisk turistattraktion med plads til både børn og voksne.

Henne Mølle Å Badehotel er et af de mest kystnære badehoteller i Danmark, og de omkringliggende klitter indeholder naturoplevelser og dyreliv, der ikke ses andre steder. I området er der desuden kort adgang til golfbane, vandland, keramikværksted, ravsliberi, gallerier og museer.

Kulinarisk oplevelse

Henne Mølle Å Badehotel udmærker sig med nordisk mad, der har et tvist af det franske køkken. Der anvendes lokale og økologiske råvarer, og derfor er badehotellet indehaver af det Økologiske Spisemærke.

Gennemgribende ombygning

Siden Frie Funktionærer overtog driften i 1987, har badehotellet undergået en gennemgribende restaurering af både restaurant, køkken og værelser. Naturligvis med respekt for den omkringliggende natur og den særlige atmosfæriske stil, som Poul Henningsen ønskede.

Den daglige drift på Henne Mølle Å Badehotel varetages i dag af Casper og Annemette Rosendahl.

Medlemsrabat

Gæster på Henne Mølle Å Badehotel kommer fra både ind- og udland. Medlemmer af Frie Funktionærers fagforening kan få rabat på ophold, fordi badehotellet er omfattet af fagforeningens medlemstilbud.

Besøg Henne Mølle Å Badehotels hjemmeside

Henne1

Henne 2

Henne 3

 

 

 

Oprettet: 18-07-2016