Mød Martin

Martin er salgs- og markedsføringskonsulent hos Frie Funktionærer og har været ansat i 5 år. Hver dag hjælper han eksisterende og kommende medlemmer med at få det helt rigtige medlemskab hos Frie Funktionærer.

Det vigtigste er at lytte

Martin fremhæver dialogen med medlemmerne som det bedste ved sit job: ”Det handler om at lytte til medlemmerne og stille de helt rigtige spørgsmål. På den måde sikrer jeg, at vi forstår hinanden, så medlemmerne altid får den bedste løsning. Det er min vigtigste opgave, og det gør mit job meningsfuldt”.

Martin rådgiver om alle medlemskaber hos Frie Funktionærer, hvilket omfatter fagforening, a-kasse og lønsikring. Martin fortæller, at især Fri Lønforsikring er blevet mere efterspurgt, men samtidig er det også mere komplekst at rådgive om.

Det skyldes, at Fri Lønforsikring stadig er et relativt nyt koncept, hvor man forsikrer sig mod arbejdsløshed uden om a-kassen. Der er altså tale om et alternativ til a-kassen, hvilket mange ikke er klar over, og det stiller anderledes krav til rådgivningen. Selvom lønsikring er en suveræn måde at forsikre sig mod arbejdsløshed, er det ikke nødvendigvis den rigtige løsning for alle, og det én af Martins opgaver at hjælpe med at lave den vurdering.

Unge skal have mere viden om fagforeninger og arbejdsløshedsforsikringer

Sammen med resten af salgsafdelingen i Frie Funktionærer deltager Martin jævnligt på messer rundt omkring i landet. Her møder de også mange elever fra ungdomsuddannelserne, og det er Martins oplevelse, at danske unge kender alt for lidt til fordelene ved at være medlem af en fagforening. "Når vi forklarer, at de altså kan få juridisk hjælp i fagforeningen, hvis de får et problem i deres fritidsjob, bliver de ofte lige dele begejstrede og overraskede”.

Martin mener, at eleverne lærer alt for lidt i skolen om fagforeningernes betydning for det danske arbejdsmarked. Det er heller ikke Martins indtryk, at forældre taler ret meget med deres børn omkring det, men det burde man måske gøre. En fagforening kan nemlig hjælpe, hvis du får problemer i dit job eller ønsker rådgivning om fx nye karrieremuligheder. Lærer man tidligt, hvordan man bruger en fagforening, kan man måske også fremadrettet få mere ud af sit arbejdsliv. Og så er det tilmed gratis at blive medlem af fagforeningen, mens man studerer.

Hård konkurrence

Der er meget konkurrence på fagforenings- og a-kasseområdet. Det betyder naturligvis, at medlemmer på tværs af fagforeninger og a-kasser disponeres for mange forskellige tilbud og markedsføringsfremstød.

Martin forklarer, at konkurrencen er positiv, eftersom det hele tiden bidrager til at udvikle kvaliteten af Frie Funktionærers services. Som forbruger kan det dog være svært at overskue forskellene på de services, som fagforeninger og a-kasser udbyder. Martin uddyber, at det bedste, man som forbruger kan gøre, er at sætte sig grundigt ind i betingelserne for sit medlemskab. På den måde kan man bedre skelne tilbuddene fra hinanden. 

Habil bordfodboldspiller

Udover at være en dygtig salgskonsulent, er Martin også en ganske habil bordfodboldspiller. Det får kollegerne med jævne mellemrum at føle. Martin har også deltaget i flere bordfodboldturneringer via forskellige faglige netværk, som han er en del af.

Hvis du har spørgsmål til Martin, eller ønsker at høre mere om Frie Funktionærers services, kan du sende ham en mail på mhn@f-f.dk.

 

Oprettet: 25-07-2016