Andreas Hinsching får erstatning trods feriebilleder på Facebook

Andreas får erstatning trods feriebilleder på Facebook

Smilende feriebilleder på Facebook var skyld i, at Andreas Hinschings pensionsselskab, PFA, stoppede sygeudbetalingen tilbage i april 2015, men nu har sagen taget en ny drejning.


Andreas Hinsching er uarbejdsdygtig pga. angst. Det fik han på sit gamle arbejde, og derfor har han modtaget sygeforsikring fra PFA.

Sygeudbetalingen stoppede dog brat i april 2015. I en afgørelse af 26. februar 2015 skrev PFA bl.a.: "Vi bemærker, at du fremstår veltrænet, og at du smiler. Vi bemærker, at du indgår i sociale aktiviteter", og "Vi vurderer ikke, at dine oplysninger til os fra december 2014 om, at du fortsat er svært depressiv samt lægens oplysninger fra december 2014 om, at din helbredstilstand er uændret, stemmer overens med din rejseaktivitet, og hvordan du fremstår på billederne". 

Billederne, som PFA omtalte, var lagt på Facebook af en af Andreas' bekendte, og det var første gang, han selv så billederne, da han ikke er aktiv på Facebook.

Klagede over afgørelsen

Lægeforeningen kaldte det "dybt useriøst", at PFA tillagde nogle billeder på et socialt medie så tung vægt i forhold til lægeerklæringerne, og på vegne af Andreas Hinsching klagede advokat Rune Henneberg fra Frie Funktionærer over afgørelsen.

PFA har sadlet om

I fredags fik Andreas så at vide, at pensionsselskabet ville genoptage hans udbetalinger. På baggrund af "nye lægelige oplysninger" vil selskabet genoptage udbetalingen, endda med tilbagevirkende kraft. Det betyder selvfølgelig meget for Andreas Hinsching, at afgørelsen netop gælder med tilbagevirkende kraft. "Nu kan de ikke længere beskylde mig for at have gjort noget forkert. Jeg er blevet renset", siger han til Berlingske, der har omtalt sagen.

Også Frie Funktionærer er naturligvis glade for den nye afgørelse, som dog var ventet. "Vi var blevet overraskede, hvis beslutningen var blevet anderledes", udtaler advokat Rune Henneberg til Berlingske.

 

 

Oprettet: 19-01-2016